Image thumbnail

Blog

Workshop på Vrångsholmen dag två

I går tog jag mig äntligen tid till att gå igenom de sista bilderna från workshopen som jag och Nathalie hade på Vrångsholmen i höstas. Så skönt att förlora sig i ett bildarkiv för en stund, även om det är mycket höstkänslor i bilderna och jag längtar efter grönskande vår just nu. I morse vaknade jag till fiskmåsarnas skri utanför balkongen, ett vårtecken om något!

Visst är det lätt att glömma hur mörka morgnarna kan vara i mitten av oktober, nu när ljuset kommer redan vid halv sju på morgonen. Tänk vad fort man anpassar sig ändå. Vi vaknade tidigt den här lördagen och började förbereda frukosten så den var klar när alla deltagare skulle komma framåt halv tio. Vi hade varit lite oroliga över vädret, att regnet och avsaknaden av ljus skulle hålla i sig som det hade gjort dagen innan. Som tur var sprack himlen upp och det visade sig bli en strålande fin höstdag med solen som letade sig in redan under morgontimmarna.

Våra första gäster kom lite tidigare än alla andra, Olivia och Anton som många av er kanske känner till som @blackbirdandgoose på Instagram. Det var så roligt att äntligen få träffa de här två underbara personerna som jag hört så mycket gott om. De hade lovat att hjälpa oss med material till workshopen som vi kunde använda till att göra kransar, som torkad ormbunke, vipphortensia, ljung, rönnbär och annat som går att hitta i naturen på hösten. Både jag och Nathalie var överväldigade av allt fint de plockat med sig hemifrån.

En stund senare kom även Sara som jag har turen att fått lära känna sen tidigare.

När alla tillslut var på plats började vi dagen med att äta Thereses goda frukostmeny, bland annat den här rödbetsgröten på krossad havre, toppad med varm äppelsallad och rostade fröer.

Efter frukost var det dags för det första passet som var kransbindning. Jag hade plockat med mig vildvin från våran trädgård som fungerar bra att använda som kransstomme.

Här är härliga Sofie som jag hoppas få träffa mer av det här året.

Therese och Nathalie, så glad över att vi fick de här dagarna tillsammans <3

Höstens färgpalett ändå! Naturen och omgivningen i Bohuslän där vi hade workshopen är så fin.

En del av det första passet var även visual storytelling, hur man med en serie bilder kan berätta en historia eller skapa en känsla av ett ögonblick. Olivia och Anton skapade verkligen något helt fantastiskt. Olivia är ju som en saga i sig <3

Innan det blev dags för lunch samlade vi alla kransar på väggen i den stora salen. Det är svårt att förklara för någon som inte har varit i huset hur speciellt där är, takhöjden och ljusinsläppet från de munblåsta gamla fönstren.

Therese hade förberett en höstsallad som hon serverade tillsammans med rödbetshummus och surdegsbröd.

Efter lunch var det dags för dagens andra och sista pass som var det dukade bordet. Det fanns fortfarande lite material kvar till att skapa buketter eller andra bordsdekorationer för den som ville.

Det är en helt annan känsla på andra våningen i huset. Älskar den där blå väggfärgen och hur den råa pärlsponten bryter av på sina ställen

Nedervåningen känns mjukare och har ett annat ljus omkring sig. Så vackert med kontrasterna.

Den här dukningen får jag lite påskkänslor av. Tallrikarna har min vän Elin tillverkat, så fint att blanda olika nyanser av vitt.

Framåt eftermiddagen när solen började gå ner blev det dags att avsluta den här dagen. Lite sorgligt att lämna Vrångsholmen och säga hejdå till varandra. Hade gärna suttit kvar där en längre stund och pratat med alla de här goa och lärt känna dem ännu lite mer <3

Comments

 • Hamlen

  Reply

  Nobody told me there’d be days like these strange days indeed everybody’s runnin’ and no one makes a move / John Lennon

  mars 28, 2020
 • Maria

  Reply

  Ja en underlig tid. Jag bor i Danmark där allt är stängt med det är ok när man bor på landet. Ville bare sänga, vilken fin blogg! Ser fram emot att följa med!

  mars 28, 2020

Leave a comment