Image thumbnail

Blog

Workshop på Vrångsholmen dag ett

Nästan fem månader har gått sen jag och Nathalie återvände till Bohuslän för att hålla i vår workshop på temat Visual Storytelling med naturen i fokus. Bilen var minst sagt fullpackad när Nathalie hämtade upp mig vid Saltholmens båtterminal den där fredagsmorgonen i oktober. Vi var lite oroliga över hur vi skulle få plats med en till person i bilen när vi en kort stund därefter hämtade upp Therese. Hon hade dessutom med sig stora backar med mat och fika. Men med lite omorganisering gick det tillslut, med nöd och näppe.

Det regnade ihållande när vi kom fram till Vrångsholmen och kändes inte alls så där härligt som när vi var där knappt en månad tidigare. Huset är väldigt stort och inte direkt vinterbonat. Men vad gör det när det är så här vackert, då är allt förlåtet.

Deltagarna skulle komma först morgonen efter så vi hade hela dagen och kvällen på oss till att förbereda och komma i ordning. Jag och Nathalie fotade några produkter till Grandpa, bland annat den här fina keramiken som de tagit fram tillsammans med Paradisverkstan.

Jag hade även lånat med mig Malou Palmqvist Melted Vase som jag är så förtjust i. Älskar den fria formen och hur den smälter ner mot ytan där den står.

Så mysigt att ha med sig någon som står i köket och fixar och donar. Therese har inspirerat mig så mycket till att äta mer växtbaserad mat – och färgglad. Dessutom är hon en så härlig och sprudlande fin person. Just nu skriver hon på sin tredje kokbok. Så imponerad av hennes driv!

Till kvällen slutade det äntligen att regna och solen kikade in i den stora salen. Med mörkret kom även kylan och den spökliknande känslan av att vara ensamma i ett stort gammal trevåningshus mitt ute i skogen. Jag hade bestämt meddelat att jag ville sova i ett eget rum till natten, eftersom jag sover som bäst då. Hmmm ja här någonstans började jag ångra mig lite.

För att få upp värmen kokade Therese ihop en varsin kopp guldmjölk till oss – havredryck tillsammans med mald gurkmeja, kanel, kardemumma, ingefära, lite nejlika och svartpeppar som vispas tills den är fluffig.

Om jag inte minns fel så toppade hon guldmjölken med torkade, ätbara blommor. Väldigt fint.

Innan det blev dags att krypa till sängs slog vi in välkomstgåvor till våra deltagare. Boken Sova Ute – om att finna sitt lugn i naturen skriven av Markus Torgeby med underbara foton av hans fru Frida får ett helt eget inlägg längre fram, för den är s å himla bra.

Foto: Nathalie Myrberg

Nej jag sov såklart inte i ett eget rum. Vid det här laget var vi så frusna (och mörkrädda) så det slutade med att vi sov alla tre i samma rum och i samma dubbelsäng, fullt påklädda med både mössa och tjocktröja. Men morgonen efter tittade höstsolen fram igen lagom till vi fick träffa alla deltagare <3

Leave a comment