Image thumbnail

Blog

Vrångsholmen i september

Tidigt en morgon i mitten av september förra året tog jag tåget till Munkedal. Mina svärföräldrar har en sommarstuga strax utanför, vid Gullmarsfjorden, så jag känner mig ganska välbekant i området. Varje gång vi stannar till här fastnar jag för hur vackert huset mitt emot tågstationen är. Så synd att det bara står och förfaller. Himlen var klarblå och luften hög och klar den här dagen. Jag minns att jag tog av mig jackan och gick de 100 meterna ner till Coop för att möta upp Nathalie och hennes syster som kom med bil från Värmland. Vi skulle åka och kika på en möjlig location till vår workshop som vi planerat att ha senare under hösten och var väldigt förväntansfulla.

Jag hade fått tips av en vän om det här stället, Vrångsholmen. Vi var helt stumma när vi körde in på den lilla gårdsplanen och den här magnifika byggnaden uppenbarade sig. Som tagen ur en film. En film skulle faktiskt spelas in här några veckor senare. Det berättade en av de som tar hand om huset när vi satt och drack kaffe i solen där i trädgården. Medan de klippte gräsmattan fick vi gå runt själva och känna in miljöerna.

I ett av rummen hittade vi en torkad krans som hängde på väggen. Jag tänkte på mina vänner som brukar fira midsommar här sen flera år tillbaka, kanske någon av barnen haft just den här kransen i sitt hår <3

Så glad över att få jobba så mycket med Nathalie numera <3

Ja ni ser ju hur vackert, och vilket ljusinsläpp. Knappt en månad senare åkte vi tillbaka hit tillsammans med Therese för att hålla i vår workshop, men mer om det i ett eget inlägg.

Leave a comment