Image thumbnail

Blog

Veckoinspiration

Just nu pågår ju Stockholms Möbelvecka. Ska erkänna att jag har lite svårt att sortera mellan alla bilder och intryck, men något jag fastnade för lite extra var de här bilderna från det svenska designföretaget Layered. I morgon presenterar de sin nya kollektion med möbler och mattor  – The Eclectic Collection. Jag älskar de här lekfulla dynamiska kampanjbilderna! I samband med lanseringen öppnar de upp en pop up – butik i Stockholms Auktionsverks utställningslokaler mellan den 9 -11 februari. Kika in hos Ulrika för att läsa och se mer från kollektionen. På The Way We Play kan ni även läsa en Small Talk med Layereds grundare Malin Glemme.

Inspired by dreams and the magic of sleep, our new capsule collection captures the mood and mystery of a Parisian boudoir – Så står det i Other Stories nyhetsbrev som jag hittade i min inkorg i mailen i dag. Så härliga kollektionsbilder som får mig att tänka lite på Sofia Coppolas film Marie Antoinette. Jag har bra lust att klicka hem det här fina setet, men nej. Ska försöka låta bli impulsköp.

När jag flyttade ut till hit till våran ö för snart två år sedan lärde jag känna Malou. Det är jag väldigt glad för, det hade inte varit samma sak att bo här utan henne. Till vardags jobbar hon som designer på ett modeföretag, vilket märks på hennes känsla för detaljer, färg och form. Tillsammans med sin kompis Johanna ligger hon bakom klädmärket Jojo & Malou som vann pris för årets nykomling på Ellegalan år 2008. Även om det är tio år sedan och märket numera är nedlagt, så minns jag så väl deras färgstarka kläder när de tog emot priset. Jag vet ingen som är så bra på att fynda på loppisar som Malou är. Hon har det liksom bara naturligt i sig, precis som konstnärsskapet. Jag blir så inspirerad av allt hon kan och tar sig för – syr om kläder till både sig själv och sina två barn, ritar karaktäristiska blyertsmålningar och tillverkar balance sculptures. Du hittar henne på Instagram här.

Det var Malous örhänge på bilden ovan som jag hade i åtanke när jag såg Cornelia Webbs på Grandpa. Så himla fina båda två!

Slutligen ett hurra för att kreatören Frida Eklund Edman (några av er kanske känner igen henne som Fridasfina?) har börjat blogga igen! Jag tycker om hennes sätt att skriva, hennes ödmjukhet och ärlighet. Hon verkar helt enkelt vara en väldigt fin och härlig person.

Comments

Leave a comment