Image thumbnail

Blog

Vårljus, färginspiration och slokande tulpaner

I morse när jag kom ner i köket kikade solen in så vackert genom våra små fönster ovanför diskbänken. En hoppfull påminnelse om att våren ändå är på intåg. Samtalsämnet de senaste dagarna har varit hur kallt det är, vart jag än går och vem jag än möter. Termometern har visat på – 11 grader men de iskalla vindarna har fått det att kännas som dubbelt så kallt, minst.

I går morse frågade min dotter om jag tror att det kommer att bli en sommar i år… tänk om sommaren aldrig kommer ! Så sorgligt, men det fina är att det gör den ju alltid, på ett eller annat sätt.

Sanningen är att jag känner mig som de här tulpanerna just nu. Låg på energi, lite hängig… frusen. När jag ser den gulblekta tavlan som föreställer min pappas hemgård i Dalarna känner jag en sån stark hemlängtan. I framkant bakom de lummiga björkarna gömmer sig min farfars hemgård och där min syster numera bor med sin familj. Alla minnen som väller fram får det nästan att knyta sig i magen på mig.

I natt hände något med värmesystemet här i huset och samtliga element var iskalla när vi vaknade. Inte konstigt att jag trodde att ett fönster stod öppet när jag vaknade till där någon gång i vargtimmen. Som tur är fick vi igång alltsammans igen tidigt på morgonen men det tar ju sin tid att värma upp ett helt hus. Mössan har åkt av och på under dagen när jag har försökt att beta av mail och komma igång med olika uppdrag.

Nästa vecka lanseras Hanna Wendelbos andra tapetkollektion tillsammans med Midbec, Morgongåva, där jag har stylat miljöbilder och Tove fotat. Det känns alltid väldigt pirrigt när ett jobb ska gå live. I början av veckan träffades vi allihopa igen för att prata lite om Hannas tredje tapetkollektion som kommer till hösten. Det är så roligt att jobba tillsammans med dessa härliga människor! När jag landade här hemma igen efter vårt möte fastnade jag för det här skivomslaget med Brian Eno. Färgmässigt är det precis det jag inspireras av för tillfället. De där slokande tulpanerna kanske inte är så fel ändå. Kanske till och med ska låta dom torka och bli så där ömtåliga och bräckliga.

Nu äntligen har vi bestämt oss för en färg till sovrummet så på lördag omvandlas det här rummet till något dovare. Tanken är att ha tunga mönstrade gardiner från golv till tak ut mot balkongen. Men det får bli ett senare projekt, när energin hittar tillbaka i takt med vårsolens värme.

Någon jag önskar energi och en varm, ljus vår är Julia. Jag har aldrig träffat henne i det verkliga livet men vi har följt varandra på Instagram i många år. Ett tag hyrde hon och hennes döttrar ett hus på en av grannöarna men tyvärr hann hon flytta därifrån i samma veva som vi flyttade ut. I flera år har hon som ensamstående trebarns – mamma kämpat med att få ihop livet, trots motgångar och värk på grund av bland annat fibromyalgi och ME. Nu har hennes vän Lotta startat en insamling för att stödja Julia med att hitta en väg ut, med rätt hjälp och mediciner. Här kan du läsa mer om du vill sträcka ut en liten hand. Många bäckar små kanske tillslut kan bli en stor sjö.

Comments

  • Lotta Lundberg

    Reply

    Åh, känslan att du delar, tack tack tusen tack för ditt stora hjärta!!
    /Lotta

    mars 1, 2018

Leave a comment