Image thumbnail

Blog

Våren kom med ny energi

annacate-

April kom äntligen och jag stannade kvar i ett långt andetag. Jag vet inte hur många gånger jag fotat den här vyn i mitt kök, tänker att ni är kanske trötta på den vid det här laget. Men det är något med köksbänksvyer som jag tycker så mycket om. Min egen ändrar jag om flera gånger i veckan. Byter ut ljusstakar, en ny blomma eller något jag plockat in från trädgården. Inte så mycket förändring egentligen, men det lilla gör mycket. Den blommande vårkvisten fick jag av Jette, eller Floramor som jag kallar henne. Den fick såklart en given plats direkt, där vi kan njuta av den varje dag. Älskar den här tiden på året, när det knoppas.

annacate-floramor

Jag har fotat mitt andra jobb till Floramor och Krukatös och lånade bland annat hem ett så fint handgjort smyckeskrin i bambu. Och fjärilsranunklar, denna spröda, vackra blomma har gått och blivit en favorit.

annacate-hanna

Apropå blommor så bjöd min vän Hanna in till en intim och mysig middag i sin studio härom veckan för att fira sin bok Hannas Blomsterpill och Mönsterlek. Jag tog inte med mig min kamera men Kristin fångade kvällen så fint så kika in hos henne. Blir fortfarande alldeles varm när jag tänker tillbaka på alla skratt och fina samtal den kvällen.

annacate-dahlia

Är det något Hanna inspirerar mig till (hon inspirerar mig förvisso väldigt mycket) så är det till att komma igång och odla mina egna blommor. Sen två veckor tillbaka har jag börjat förkultivera en rad sommarblommor här hemma, som zinnia, blomstermorot, rosenskära och aster. Dahliaknölarna jag satte ner i krukor har tro det eller ej börjat kika upp ur jorden, hurra! Glömde helt bort att spara och skriva ner vilka sorter jag planterade. Nöjer mig med… en slags dahlia.

annacate-april

Påskliljorna har börjat slå ut i trädgården och jag plockade med mig en stackare in. Ja det blåste ganska rejält i helgen och i måndags morse var det frost och – 4 grader när vi vaknade. Träfatet fick jag av min barndomsvän Nanna i försenad födelsedagspresent. Älskar det handmålade mönstret. Visst känns det väldigt Dalarna! Så fint när ens vänner vet precis vad en tycker om.

annacate-hallway

Velar lite fram och tillbaka huruvida vi ska behålla de befintliga färgerna i hallen på övervåningen eller inte. När vi flyttade in i huset för tre år sen var vi snabba med att ta fram pärlsponten och har sen inte haft ork till att fortsätta. Nya dörrfoder och golvlister ska upp och så var det det där med målningen. Pärlsponten har vi bestämt oss för att behålla i den beiga ton den har i nuläget, elementet likaså. Dörrarna däremot, lutar åt att de får en mildare grön ton. Fortsättningen följer, förhoppningsvis om inte alltför lång tid. Projekten är många nu, som om våren kom med lite ny energi.

Comments

  • Maya

    Reply

    Jag älskar din gula ljusstake! Vart kommer den ifrån? 🙂

    april 5, 2019

Leave a comment