Image thumbnail

Blog

Vårdukning – i samarbete med Ellos

ellosdukning

Jag är nog inte ensam om att längta efter den värmande vårsolen just nu. Hemma i Dalarna har det visst kommit snö igen och här ute på ön haglade det i morse och havsvindarna är iskalla.

ellosdukning stor

window threeJust därför kändes det extra fint att göra det här jobbet för Ellos med tema Vårdukning. Snart, snart kommer syrenen att stå i blom och pionerna leta sig upp ur jorden; vi har verkligen den bästa tiden framför oss. Det var allt en pirrig känsla att få duka upp de här fina produkterna som går under namnet Arts and Craft – the cooking collection i vår matsal i går. Det känns nästan som att vi har flyttat till ett nytt hus med de nya fönstren. Borta är helglasfönstren utan spröjs som sattes in någon gång tidigt 1980-tal.

ellosdukning stella

Min äldsta dotter kom precis hem från skolan då jag hade dukat klart och ville såklart smaka på tranbärssaften. Kannan med reliefmönster är redan en favorit och visst blir saften lite godare att dricka ur kristallglas.

ellosdukning duk

Jag brukar inte använda mig av svart porslin, men nu önskar jag mig det mesta ur Ellos serie Noir i stengods.

ellosdukning tulpan

Det är så fint att blanda matt och blankt porslin i en dukning tycker jag. Här har jag använt mig av skål och mugg i keramik med matt yta, tillsammans med en assiette i svartglaserad stengods och en vitaglaserad tallrik. Tallrikens organiska form och den matta keramiken mjukar upp känslan lite ihop med det svarta stengodset.

ellosdukning ost

Vi äter väldigt mycket ost här hemma, stora som små, och då menar jag inte hushållsost. Döm av min förvåning när till och med vår två- åring glatt smakade på både gruyére och gröna oliver. När jag var liten mutade min storasyster mig en gång med att smaka på en oliv i utbyte mot tio kronor.

Jag tycker speciellt om tyngden och sandfärgen hos den här marmorbrädan och äntligen har jag hittat ett par ordentliga ostbestick.

empty window

min stella

Jag förstår inte riktigt varför jag är så dålig på att använda duk på mina matbord. Den här linneduken med handbroderade stygn är iallafall helt fantastisk och kommer att användas både inne och ute vid mina uppdukningar hädanefter. Nu får vi hoppas att den där efterlängtade våren kommer nån gång. Som Simon and Garfunkel sjunger –

April come she will
When streams are ripe and swelled with rain;
May, she will stay,
Resting in my arms again.

I samarbete med Ellos / Sponsored post. Inlägget innehåller köplänkar.

Leave a comment