Image thumbnail

Blog

Vaknar till Hannas anemoner

Betalt samarbete med Midbec

Tidigt i våras fick jag se Hannas första tapetskisser på de mönster som kom att bli till kollektionen Apelviken i samarbete med Midbec. Jag fastnade vid några slingriga blad och stora vackra anemoner som ännu inte blivit färgsatta. Redan då fick jag upp en bild i mitt huvud om att ha tapeten i vårt sovrum här hemma.

Jag är så glad över att vi numera vaknar upp till Hannas anemoner. När tapeterna började ta form i olika färgsättningar föll jag för den här i dämpade toner av grönt och grått, med anemoner som får ta den plats som de förtjänar.

Underbara Per och Nina från Midbec var hemma hos oss och hjälpte till att sätta upp tapeterna. Jag tror att Per var extra nöjd med hur bra han fick till det med tapeten intill elementet. Jag kan inte annat än att hålla med. Det sitter ju i de små detaljerna.

Själv har jag faktiskt aldrig tapetserat med non woven tapet, där du enkelt limmar direkt på väggen vid uppsättning istället för på tapetens baksida. De tapeter vi har satt upp tidigare har alltid varit på gammalt vis, så jag var imponerad över hur snabbt och enkelt det gick för Nina och Per – och så nöjd med resultatet!

Alla snickerier och dörrar hade vi sen innan målat i en kulör från Nordsjö som heter Restful Le Havre. Som av en händelse gör den sig väldigt fint tillsammans med tapeten.

Jag älskar känslan av att flytta in i ett rum som är densamma men ändå inte alls. Anemone sätter en sån lugn och skön stämning i sovrummet.

Klädskåpet som vi fyndat på en loppis målades i samma kulör som vi tidigare hade på väggarna. Det är en varmgrå färg som heter Mohair och kommer från Jotun.

Se så fint det blir när Hannas Anemone möter Morris Acanthus när man kommer upp för trappen till övervåningen. Det är en alldeles särskilt fin känsla att få ha en tapet som jag sett få växa fram, från skiss till färdig produkt. Tapeten Anemone som är designad av Hanna Wendelbo finns i fem färgställningar och den vi har valt heter 33001. Helt fantastisk är vi helt eniga om här hemma. <3

Comments

 • Malin

  Reply

  Väldigt trevlig!

  oktober 14, 2018
 • Victoria Baraförattjagvill

  Reply

  Så otroligt fin tapeten blev hos dig! Det gör så mycket att få se helheten, i ett helt rum.
  Tror inte att jag skulle ha fastnat för bara ett litet prov av denna, men i ditt sovrum blev den ju helt magisk! Vill också ha, någonstans!

  oktober 14, 2018
 • Marie

  Reply

  Vad vackert! Blir sugen på den tapeten själv!

  oktober 14, 2018
 • Ljuvligt! <3

  oktober 16, 2018

Leave a comment