Image thumbnail

Blog

Tredje adventshelgen

Så kom den tredje adventshelgen och ni som följer mig på Instagram har kanske sett att jag har varit i Borås den här helgen. Bland annat var jag på invigningen av Textilmuseets utsällning Balenciaga – Master of Couture. En internationell utställning från Victoria and Albert Museum i London som fokuserar på tiden mellan 1950-1960 talet då Balenciaga revolutionerade modet. Så roligt att Textilmuseet i Borås är det enda i Europa där den kan ses tycker jag! Kan varmt rekommendera ett besök om du har vägarna förbi. Utställningen pågår fram till den 21 april 2019.

annacate-palettblad

Mycket till adventsmys eller julstök blev det alltså inte den här helgen. För några månader sen klipptes mina tre stora palettblad ner som började bli långa och gängliga. Sen dess har jag skott som vuxit till sig ordentligt och nu står lite överallt här hemma. Vet inte riktigt var jag ska göra av dom nu när vi ska göra plats för julsakerna. Kanske de får bo i någon av kattvindarna om där inte är för kallt.

annacate-thirdofadvent-10

annacate-thirdofadvent

Medan jag var i Borås och jobbade åkte resten av familjen till farmor och farfar och hälsade på. Min svärmor är fantastisk på hantverk och har jobbat mycket med halm genom åren. Min man plockade med sig en hel påse hem till mig. Ni kan ju förstå lyckan! Julgranen får helt enkelt fortsätta att pyntas här hemma.

annacate-pennysroom

I Pennys rum upptäckte vi att vi glömt att byta till december i kalendern. Lätt att glömma bort när den är så fin. Den kommer från Rifle Paper & Co och har hängt med i ett flertal år. Tycker det är så bra att den går att använda år efter år.

annacate-thirdofadvent-5

Julstrumporna fick iallafall åka fram i går kväll. Barnen har en varsin som är uppsydda hos Engelska Tapetmagasinet i Morristyg med mönstret Pimpernel. Just den här färgställningen hade vi i vår hall i lägenheten där vi bodde tidigare.

annacate-thirdofadvent-9

Ljusslingorna i sänghimlen har faktiskt suttit där sen förra julen. Penny fick den i julklapp och från början hade vi tänkt hänga den i hennes fönster. Istället knöt vi fast den i banden på sänghimlen och det blev väldigt bra, så där har den fått sitta sen dess. Som en stjärnklar natthimmel året om ovanför sängen, väldigt mysigt. Och juligt.

annacate-thirdofadvent-3

Hur blev det nu med pepparkakshuset? Jo det kom på sin plats, men särskilt långvarigt verkar det inte bli. Lite plundrad här och där. Väldigt mystiskt att godiset på taket verkar trilla bort så snabbt…

annacate-thirdofadvent-2

Älskar de här porslinsgrisarna och tomtarna som är riktigt gamla. Svärmor har fyndat dom på loppisar och jag tänker att de kommer bli de där speciella julsakerna som barnen kommer att minnas sen när de blir äldre. I morse vaknade vi till ett liiite vintervitt landskap ute på ön. Hoppas innerligt på en vit jul. Om inte annat så kan vi lita på att Dalarna kommer att leverera snö även i år.

Leave a comment