Image thumbnail

Blog

Tisdagsblandning

me&orla

Sara Tasker, eller me and orla som hon kallar sig på sin blogg och Instagram, är en brittisk fotograf och författare som jag har följt länge. För ett tag sedan upptäckte jag även hennes podcast Haschtag Authentic där hon bland annat pratar om sociala medier och Instagramvärlden, intervjuar andra kreatörer och människor i branschen och ger råd och bra tips. Framförallt känns hon väldigt klok. Sen kan jag inte låta bli att tycka att hennes ljuvliga brittiska dialekt är helt trollbindande.

thesecretgardener

Jag fastande helt i bloggen The Secret Gardener, en blogg om odling (etc) häromdagen. Ni vet Elin Unnes som även givit ut boken med samma namn. Hon skriver på ett väldigt härligt och lättsamt sätt om odling, så tacksamt för mig som är nybörjare.

stadshem

Ellen Dixdotters lägenhet i Kronhusbodarna i centrala Göteborg ligger ute till salu hos Stadshem just nu. Det här luftiga vardagsrummet med hela tre fönster i fil fick mig att stanna upp en bra stund i morse när jag såg bilden i mitt Instagramflöde. Väldigt fint.

B.Revisited

Slutligen vill jag tipsa om världens bästa tv-serie Brideshead Revisited från 1981. Vi återkommer till den här serien lite då och då här hemma, och jag överdriver inte om jag säger att vi nog har sett om den tio gånger vid det här laget. Jeremy Irons och Anthony Andrews spelar så otroligt bra och kläderna, miljöerna, dialogen…ja allt är fantastiskt. Serien bygger på Evelyn Waughs novell med samma namn, som utgavs redan år 1945. En bok som jag faktiskt inte har läst ännu.

Nej nu är det sängdags innan det här blir en onsdagsblandning. Kram och hej!

Leave a comment