Image thumbnail

Blog

Tiden nu

Tiden nu. Det känns som om dagarna flyter ihop med varandra. Så skönt att naturen börjar vakna till liv, att det är vår. I år lägger jag märke till skiftningarna som sker från dag till dag, nya blommor som tittar fram och träd som börjar grönska efter sin vintervila. Tycker så mycket om det här lilla röda huset som jag brukar passera på mina promenader här på ön. I mitten av april upptäckte jag de här små pingstliljorna framför huset, förra året lade jag inte märke till dem alls.

En kall och mulen helg möblerade vi om i Pennys rum och rensade ut leksaker som hon inte längre använder. Så härligt att se hennes entusiasm <3 Vi hittade även en bortglömd turban från Mixed Grill Banjul och tatueringar som du kanske ser på både händer och fötter.

Strax innan påsk beställde jag hem en duk som jag inte kunnat släppa i tanken sen jag såg den första gången. Läste hos Johanna att de har halva priset på alla produkter hos House of Bradford och blev så glad. Såg nu att erbjudandet fortfarande ligger kvar. Tänker att den här duken kommer vara lika fin till både påsk och jul.

Solnedgångarna nu!

Och soluppgången en tidig morgon, kan inte få nog av dem. Och det här är bara början.

En dag för ett par veckor sen var jag hemma hos min vän Malou som bor några hus bort från oss. Hon behövde bilder på sin studio och undrade om jag kunde hjälpa henne. Såklart jag ville, är bland det roligaste jag vet att fota människor i deras hem.

Nu när det inte blir så mycket besök på loppisar har jag istället snöat in på nätauktioner. På Tradera hittade jag de här stearinljusen som enligt beskrivningen tillhör Kunglig Dansk Blå Blomst. Budade även hem ett par randiga gardiner i kraftig fin bomull för 175 kr. Älskar Tradera!

Första dagen i maj och vitsippor. Maj är den finaste månaden jag vet, på delad plats med september.

Utanför vardagsrumsfönstret blommar både plommon och päronträdet. Vill inte att den här tiden ska gå för fort.

Det är full fokus på vår trädgård nu. Här om veckan fyndade jag två möbler till trädgården på Majornas Saker från Förr, vårt stammisställe när vi bodde på samma gata som dem i Majorna. Ibland gäller det att vara snabb när de lägger upp något på sin Instagram.

Den här fina trädgårdsbänken var det tydligen väldigt många som var intresserade av, glad att jag hann höra av mig först.

Och så den här rottingfåtöljen som jag fick veta är en gammal Ikea-klassiker, Karlskrona. Den ska få flytta ut så småningom, om nu resten av familjen tillåter <3

Comments

  • Lisa

    Reply

    Den är perfekt att åka rutschkana på enligt säkra källor 😉

    maj 11, 2020

Leave a comment