Image thumbnail

Blog

Tapetinspiration från Apelviken

IMG_7516

IMG_7513

Nu när jag berättat om den kommande tapetkollektionen Lyckebo kom jag på att jag inte har visat det färdiga resultatet av Apelviken som jag stylat miljöbilderna till. Hannas tapetkollektion Apelviken tillsammans med Midbec nådde butikerna nu i höstas och jag tycker mig se tapeter från kollektionen hemma hos folk lite här och var, vilket är så roligt! Jag och Tove jobbade med de här bilderna innan sommaren och då kändes hösten och äppelsäsongen oändligt långt borta.

IMG_0791

Tapeten Filippa skrev jag ju om nyligen. Jag kan fortfarande inte släppa att den känns som en modern version av en kurbitsmålning. Tänk hur fint tapeten gjort sig i ett lantligt dalakök. Tycker i och för sig att den passar väldigt bra i köket ovan också. Det tillhör Sara Gerum och hennes familj, vars hyreslägenhet vi fotat hela tapetkollektionen i. Och vilken hyreslägenhet sen!

IMG_0793

Här ser du Filippa i en grön färgsättning som jag sett både hemma hos Emma och Sara. Så roligt att se när tapeter jag haft i mitt huvud så länge kommer upp hos andra och med ens blir en del av deras hem. Undrar då hur det känns för Hanna som ligger bakom designen.

IMG_0805

Alla mönster i kollektionen består av blommor och annan växtlighet. Tapeten Skärhamn däremot sticker ut med sina snedställda romber. Inspirationen hittade Hanna under en promenad i orten med samma namn, då hon såg alla vackra glasverandor med etsade fönsterrutor i gammeldags stil.

IMG_0790

Det här är min personliga favoritbild från kollektionen. Lägg märke till det otroligt vackra taket och stuckaturerna. Pomona heter tapeten i en färgställning som får mig att tänka på både dalablått och falurött. I rummet intill sitter tapeten Lilja i blush. Ett tips till dig som önskar en lugn och mjuk tapet som skapar en enfärgad känsla på håll.

IMG_0798

Hos Pomona växer äppelträd bredvid päronträd och bildar en fruktträdgård. Jag tänker att den här tapeten hade passat väldigt bra i ett kök också.

IMG_0797

De guldglimmande bladen i tapeten Apelkvist är så fin mot kakelugnen med de pastelliga färgerna. Jag blev väldigt förtjust i den varma ockrafärgen när jag såg den första gången. Får lite Karin Larsson-känslor och ser framför mig en rödmålad kökssoffa och en trasmatta på golvet till den här tapeten.

IMG_0796

IMG_0792

Här ser du två olika färgställningar av tapeten Anemone som har blivit väldigt populär. Min favorit är såklart den vi har tapetserat upp i vårt sovrum här hemma.

IMG_7514

Som du kanske märkt så ligger tapeter mig väldigt varmt om hjärtat. Jag minns fortfarande känslan när vi tapetserade upp vår första tapet i den lägenhet i majorna som vi bodde i för 10 år sedan. Helt tapettokiga blev vi! Sedan dess har vi haft en hel drös på de platser vi bott i genom åren. Det kanske rent av får bli ett eget inlägg. Önskar dig nu en lugn och skön helg med den här buketten från Floramor och Krukatös. 

Alla foton i inlägget: Tove Mattsson

Leave a comment