Image thumbnail

Blog

Tapetfrukost för Morgongåva

Min onsdagsmorgon började med en tapetfrukost i Palmhuset här i Göteborg för att fira lanseringen av Morgongåva, Hannas andra tapetkollektion tillsammans med Midbec. Bara namnet klingar så vackert tycker jag. Att få styla miljöbilder till Hannas mönster är det finaste uppdraget jag har fått, och att dessutom få göra det en andra gång.

Det syns verkligen hur mycket Hanna älskar sin trädgård med sina blommor och fåglar. Mönstren i Morgongåva har lånat sina namn från de månader då det grönskar som mest i vårt land, som Maj, Junis, Julia och August. När jag skulle styla bilder till kollektionen tänkte jag mig ungefär som känslan att vakna upp i ett sommarhus på landet en tidig morgon i början av juni. Som att gå barfota över ett solvarmt brädgolv för att brygga morgonens första kopp kaffe, öppna ett fönster på glänt och släppa in fåglarnas morgonsång och doften av svensk försommar. Hanna berättade att varje mönster har en doft och en egen berättelse och nu förstår jag precis vad hon menar.

Det var knappt att en tänkte på att det låg ett vintervitt täcke på marken där utanför fönstren. Väldigt vackert i kontrast till Palmhusets exotiska grönska. Fastän jag har bott i Göteborg i arton år så har jag bara besökt den här platsen en eller ett par gånger tidigare. Det får det bli ändring på nu tänker jag.

Min fina vän Joanna var där, likaså Tove som har fotat alla bilder till Morgongåva. Två personer som jag tycker om väldigt, väldigt mycket.

Hos Hanna kan du läsa mer om Morgongåva och hur hela skissprocessen såg ut, om hur tapeterna fick sina namn och om blommor som ligger henne nära hjärtat.

Trädgården är platsen där allt börjar.

Att få se saker växa upp från frön ur jorden betyder lika mycket och är lika viktigt för mig som att se mönster växa fram på pappret med penna och pensel. Jag ser en stor likhet i processen, från att så mina fröer och se dem gro till att penseldragen på mitt akvarellblock tar form.

-Hanna Wendelbo

Comments

Leave a comment