Image thumbnail

Blog

Sparat på Instagram

Det blev visst lite tyst här inne ett tag. Den senaste tiden har tänkt mycket på det där med årstider och hur det påverkar en rent mentalt och kroppsligt. Tänker att vi alla är lite olika där. Själv har jag svårt med omställningen från vinter till vår medans andra är precis tvärtom. Visst är det härligt att ljuset börjar återvända, även om världen känns upp och ner nu med tanke på coronaviruset och dess framfart. Svårt att inte bli påverkad och känna oro för allt som händer i världen just nu. Tänker som Elin så fint skriver – Att moder jord kräver att vi lugnar ner oss lite grann. Här kommer iallafall några bilder jag sparat ner från Instagram den senaste tiden – anar en längtan efter varma , ljusa och lugna toner både när det kommer till inredning och hur jag vill klä mig.

@fhlurs

Det här var så fint tycker jag! En kabelstickad pullover över en vit puffärmsblus tillsammans med en skir långkjol och lacksandaler. Älskar kombinationen av kritvitt ihop med den mjukare crèmevita…

@jotunlady

Som jag skrivit i ett tidigare inlägg så går tankarna på att måla om i vår matsal till en ljusare nyans. Överlag så längtar jag efter ljusa väggar här hemma. Den här kombinationen från Jotun fastande jag för – kulören Humble Yellow tillsammans med Form i bakgrunden. Tänker att de hade varit fina ihop i matsalen respektive på pardörrarna. Men jag hinner nog ändra mig när det väl blir dags.

@houseandgardenuk

Vi har satt upp en gardinskena i taket ovanför tvn och funderar nu på gardintyg. Ett av dem är det här, Fruit Minor från Morris & Co, samma som syns på väggarna på den här bilden. Så mjuk färgskala och fint med frukter och blad.

@dustypink.deco

Det här är ett av mina favoritkonton på Instagram just nu. Jag känner till Nicklas och Teo sen tiden då de bodde i Göteborg. Bland annat så jobbade jag tillsammans med Teo under en period. Jag blev så glad när jag hittade till det här kontot och dessutom upptäckte att det är de två som ligger bakom det. Numera bor de i Haslev utanför Köpenhamn och visar glimtar från sitt makalöst vackra, eklektiska hem – och Teos otroliga bakverk <3 Fastande för de bredrandiga gardinerna, och den gulliga hunden som faktiskt har ett eget Instagramkonto @_lucy.dk

Så fint och enkelt stilleben, även det från @dustypink.deco.

@elsabillgren

Har visst sparat ner många bilder på citroner den senaste tiden. Kanske att jag även sparat ner nästan varje bild på frukost/mat/dukning som Elsa lagt upp för de är så ljuvliga. Jag och Nathalie har planerat att ha en fotografering med påsktema i slutet av mars så just nu har jag mycket påskbilder i mitt huvud. Detta var väldigt stämningsfullt med det varma solljuset.

@herz.und.blut

Jag träffade Jules som driver det här kontot för snart två år sen när jag var i Köpenhamn. Så gullig och jordnära med en sprudlande kreativitet. Numera är även hennes syster och en vän med och driver Herz und Blut. Kan varmt rekommendera deras inspirerande homestories som du hittar här. Anledningen till att jag sparade ner den här bilden var åter igen kulörerna. Väggfärgen ihop med den gröna lampanoch de spretiga vallmoblommorna på bordet.

@tat.london

Jag har skrivit om det här kontot tidigare och jag vet att jag inte är ensam om att hitta inspiration via Charlie. Den här bilden fick mig att tänka på ett nutida Karin och Carl Larsson-hem. Så fint med storrutigt ihop med smalrandigt och kuddar som matchar draperiet.

@milk_magazine

Avslutar med den här underbara bilden på modellen Amanda Booth och hennes son Micah från Milk Magazine. Finaste porträttet just nu <3

Leave a comment