Image thumbnail

Blog

Slottsskogskolonin och två loppisfynd

I dag på förmiddagen när resten av familjen åkte och handlade mat smet jag och Penny in till Slottsskogskolonin i Majorna där Elin har sin lilla oas. Jag älskar att gå längs de smala grusgångarna som omges av prunkande trädgårdar och gulliga små stugor. Jag blir alltid inspirerad till tusen när jag tittar in här… alla sneda vinklar och vrår, de spröjsade gamla fönstren och hennes keramikkonst som står lite här och var inne i stugan.

En snabb fika tillsammans med Elin och Babes in Boyland hann vi med. Mitt lilla yrväder utforskade trädgårdens små gömställen och tog snällt av sig skorna innan hon smög upp i sovrumsstugans säng. Så roligt att få träffa Matilda och Nathalie på hemmaplan så här. Ser fram emot att få se resultatet av vad de jobbat med tillsammans med Elin det här dygnet!

Innan vi åkte tillbaka hem till ön slank jag in på Majornas saker från förr på Mariaplan och köpte med mig ännu en korgstol. Rottingmöbler kan vara det jag letar mest efter på loppisar, just för att de passar så bra att ha både inne och ute och är lätta att flytta runt. Den här ska få stå ute på verandan eller balkongen är det tänkt.

En rund skärbräda i trä hittade jag också. Präglad av tiden och nött på rätt ställen.

Sen smyglyssnade jag lite på när hon läste för lisebergskaninen och försökte lista ut vad boken egentligen handlade om. Efteråt när jag hittade boken på golvet såg jag att det var Göran Tunströms Juloratoriet. Härligt så här kvällen innan midsommarafton <3

Leave a comment