Image thumbnail

Blog

Skeva landshövdingehus och Imagine Peace

Fredagar är min favoritdag att åka in till stan och det är just vad jag gjorde förra fredagen. De gånger jag har möjlighet går jag av bussen eller spårvagnen några stopp tidigare och promenerar runt i någon av stadsdelarna. Den här gången valde jag Hagas kullerstensgator för att titta på gamla skeva landshövdingehus. Jag blev kvar en stund framför det här huset, där en skir tunn gardin i varmrosa drog till sig min uppmärksamhet i ett fönster på andra våningen.

Mjuka gräddiga färgsättningar passar så bra på den här typen av hus tycker jag. Så fint att framhäva pardörrarna och flaggfönstren med en kulör som sticker ut.

Någonstans mellan Annedal och Linnestaden mötte jag upp Tove och gick hem till min vän Jessica för att göra ett hemma hos – reportage till Midbecs blogg. Jessica har en aura av positiv energi omkring sig och jag blir alltid så glad av att träffa henne. Tove hade jag inte träffat sen innan sommaren och hon hade med sig så härliga presenter till Penny <3

I ett av paketen låg den här t-shirten från Mini Rodini. Oh La La heter kollektionen som säljs i begränsad upplaga. John och Yoko har följt mig genom hela livet och påminner om barndom och trygghet.

Imagine Peace, budskapet som sorgligt nog aldrig tycks gå ur tiden.

Att göra sin röst hörd kändes ju viktigare än någonsin i söndags. Efter ett besök i vallokalen bakade vi en smulpaj med karamelliserade päron som vi sen tog med hem till några vänner här på ön.

Ute var det regn och sol om vartannat. Inombords hopp och förtvivlan om vartannat. Aldrig har väl en valvaka varit mer långdragen och orolig. Mysigt då att försvinna in i dessa två yrväders värld.

Leave a comment