Image thumbnail

Blog

Poesi och Prosas scen och doften av vår

För andra året i rad fick jag och Nanna göra stylingen till Forum för Poesi och Prosas säsongsavslutning. Ett uppdrag som ligger varmt om hjärtat, så annorlunda men så nära den jag är. Innan jag åkte hemifrån knipsade jag av en rejäl gren från päronträdet vars blomning numera är ett minne blott. Hela gräsmattan är fylld av vita små blad som singlat ner och lagt sig som ett vackert vårtäcke. Boråstapeters Foxglove satte den där stämningen av grönska och blad som vi alla längtat efter så länge.

Nannas varma och trivsamma kök doftade som skolavslutningarna hemma i Dalarna, den där söta, trygga doften av syren. En kvist från ett blommande äppelträd som förvånande nog stod i en bergssluttning ner mot motorvägen fick vi också med oss till vår tilltänkta bukett till scenen.

Under kvällen var det många som kommenterade vårbuketten, vi kunde knappt slita oss från den själva. Så enkel men ändå bland den vackraste jag sett.

Under dagens morgonpromenad funderade jag över samtalet mellan Klas Östergren och Lena Kvist som jag tog del av under gårdagskvällen. Log lite för mig själv när jag tänkte på Klas, så sympatisk och full av kloka ord och berättelser. Sara Granér läste upp stycken från sin senaste bok Blixt från oklar himmel ackompanjerad av Brita Björs på ståbas.Hon lämnade nog ingen oberörd, så genial med sin underfundiga humor. Boken är skriven på rim, om livets tvära kast… till exempel Hamburgerkedjan Max Det ångestdämpande läkemedlet Atarax En galax. Det fnissades lite här och var där i mörkret på Musikens Hus i Majorna.

I dikeskanten under min promenad fann jag gula små blommor som troligtvis klassas som ogräs. Så fina hur som helst. För att inte tala om löjtnantshjärtat som blommar i en av våra rabatter. Så fascinerad av dess spröda hjärtformade blommor. Lagom till helgen blommar nog syrenen ut helt och hållet, jag hoppas det.

Leave a comment