Image thumbnail

Blog

Påskliljor och öppna fönster

annacate-daffodils

Påskliljorna kikar fram här och var i trädgården och jag märker hur jag så smått fått dille på dessa gula skönheter. Tidigare har jag knappt tittat åt deras håll, avfärdat gula blommor överlag. Påskliljor, pingstliljor eller narcisser… osäker på vad som är vad eller om det bara är så att kärt barn har många namn?

annacate-daffodil

Det kommer med andra ord bli en hel del små buketter med påskliljor de närmsta veckorna. Till hösten ska jag se till att sätta flera sorter av olika vårlökar, eller narcisslökar, som cyklaminus Jet Fire, dubbel narcisser som Petit Four och Winston Churchill. Hur fin är inte denna, fjärilsnarciss Aprikos Whirl.

annacate-daffodil2

annacate-daffodil5

Helgen bjöd på sol och vårvärme och visst är det en speciell känsla att kunna ha öppna fönster igen. Nu har det dragit in kyliga havsvindar och i morse var det ett par minusgrader när vi vaknade. Typiskt aprilväder tänker jag. I helgen bokade jag in en resa till Köpenhamn tillsammans med min vän Swantje i slutet av maj. Det kändes så avlägset när vi började planera den i slutet av förra året, men nu är det ju bara en månad bort. Och då blommar kanske äppelblommen där utanför fönstret, om det nu blir några i år.

annacate-carpet

Förra veckan fick jag vår nya matta till vardagsrummet med posten, hela vägen från Amsterdam och Anna som säljer underbara vintagemattor. Jag tycker så mycket om de varma tonerna och tänker att de kommer göra sig fint med väggkulören där inne. Fler bilder utlovas. Nu ska jag ta tag i ett tapetprojekt och lyssna på senaste avsnittet av Inredningspodden där veckans gäst är Nirvan Richter, grundaren av inredningsföretaget Norrgavel. Kan verkligen rekommendera denna fina podd med Johanna som precis som jag själv är uppvuxen i Dalarna. Så mysigt att lyssna till hennes behagliga röst – och dalmål <3

Leave a comment