Image thumbnail

Blog

På semmeldagen

Jag fick ingen bild på själva semlan i dag, vi var nog för ivriga alla fyra. Det var min första semla för i år och semmelpremiär för vår minsta. Den fick helt klart godkänt, men jag tror nog att hon gillade utseendet mer än smaken. Efteråt konstaterade vi att semlan är lite som med glögg där innan jul… en längtar så efter hela grejen för att sen tröttna lika fort. Även om det är himmelskt gott just då. Och det var faktiskt lite som julafton när jag kom hem med fyra semlor från ett bageri i stan i dag.

När jag är i stan brukar jag alltid passa på att promenera runt en stund bland alla hus och tanka på sinnet med intryck. Ja emellanåt är det faktiskt skönt att lämna ön, särskilt efter sjukor och vabbdagar. I dag stannade jag en extra stund i mina gamla kvartér i Majorna, bland de färgglada landshövdingehusen som jag tycker så mycket om. Jag minns att jag tyckte att vissa delar av området kändes som Notting Hill med sina pastellfärgade husfasader när jag flyttade till Göteborg efter en tid i London.

Hos Tant Blomma, som måste vara en av de sötaste små blomsterbutiker i hela stan, köpte jag med mig ett litet Mimosaträd innan jag tog spårvagnen ut mot Saltholmen och båtarna. Jag har nog fått lite dille på Mimosa efter den där kvisten jag fick med mig innan helgen. Framförallt tycker jag att bladen är så himla fina. Nu hoppas jag bara att trädet kommer trivas här hemma hos oss efter lite ny jord och en större kruka. Den vill tydligen ha mycket ljus, men inte stå i solgass och inte heller för varmt. Gärna lite dragit. Ja lite som mig själv då skrattade jag innan jag sa hej då till Tant Blomma.

Leave a comment