Image thumbnail

Blog

annacate-lannsjo-16

På besök i Elins koloni en dag i maj

Tänk av tiden gör med en. Det känns inte alls som det var länge sen jag mötte upp Elin i hennes grönskande koloni den där dagen i slutet av maj förra året. Jag skulle strax därefter åka till Köpenhamn och Elin skulle åka till New York och stanna kvar där juni ut. Det kändes lite vemodigt eftersom vi skulle krama varandra hejdå för att inte ses på hela sommaren.

annacate-lannsjo-5

Hennes trädgård var grön och frodig…ja alldeles underbar i vanlig ordning. Gräsmattan var lika vildvuxen som våran brukar vara, det vill säga oklippt. Finast så. Om det inte vore för fästingarna här hos oss då.

annacate-elin

Blir så pirrig när jag tittar på de här bilderna. Tänk att vi har det här framför oss! Elin berättade att det i princip inte fanns någonting i trädgården när de köpte sin kolonilott för en massa år sen. Är så imponerad av vad de lyckats skapa här inne. Älskar mixen av akleja, vallmo och murgröna i den här rabatten.

annacate-lannsjo-25

annacate-lannsjo-17

Får så mycket inspiration till hur jag vill ha det i trädgården den här sommaren. Har lovat mig själv att inte vara rädd för att ta spaden och våga gräva nya rabatter här och var. Blir oftast så överväldigad av vår trädgård och vet knappt var jag ska börja någonstans.

annacate-lannsjo-14
annacate-lannsjo

Sen slog vi oss ner utanför stugan med en varsin filt, kopp med the och bulle från Cum Pane på Mariaplan, bageriet där Elin en gång i tiden jobbade. Vi bodde ett stenkast därifrån och brukade gå dit och köpa vårt morgonbröd var och varannan dag. De gånger min dotter Stella var med brukade Elin alltid smyga till henne en kaka. Det var så vi fann varandra första gången, jag och Elin. Känner mig så tacksam över den vänskap som vuxit fram sedan dess. Det kan bli så ensamt att vara egen i den branschen vi är i emellanåt, och jag talar nog för oss båda när jag säger att vi är bra på att stötta och bolla med varandra om allt från prissättning, kamerainställningar och känslostormar.

annacate-lannsjo-22
annacate-lannsjo-23
annacate-lannsjo-20
annacate-lannsjo-21

Efter en stund blev det lite kyligt att sitta stilla utomhus så vi gick in i stugan för att värma oss en stund. Jag kan aldrig se mig mätt på alla fina detaljer där inne. Som många kanske vet är ju Elin även keramiker och jag tycker så mycket om de personliga och organiska former hon skapar. Jag frågade snällt om jag fick titta närmare på hennes keramik och det visade sig att hon har två lådor fyllda med keramik i deras lilla sovstuga.

annacate-lannsjo-6
annacate-lannsjo-7

Elin och Victor har själva skissat fram den här charmiga lilla stuga som i princip bara rymmer en stor säng – älskar det! Så fint med klätterrosen som börjat ta över hela framsidan av fasaden dessutom.

annacate-lannsjo-15

Vilken skattkista sen! Ingen produkt är den andra lik vilket gör dem ännu mer unika. Jag blev särskilt förtjust i de rakubrända faten och små skålarna.

annacate-lannsjo-8
annacate-lannsjo-11

Så sent som igår läste jag hos Elin att hon har nya drömmar det här året, att våga gå mer åt det skulpturala hållet i sitt skapande. Låter så spännande! Måste fråga henne närmare om det här redan ikväll. Vi fyller båda år tidigt i januari och bestämde där efter jul någon gång för att fira våra födelsedagar ihop över ett glas och prata ikapp.

annacate-lannsjo-4

Innan vi kramade om varandra hejdå grävde Elin upp ett par aklejor som frösått sig själva i gruset till mig. Ett par lukärtor och daggkåpa fick jag med mig hem också. Nu hoppas jag att allt ska växa och frodas på samma sätt även hos oss. Eller så har Elin helt enkelt magiska gröna fingrar, skulle inte förvåna mig <3

Comments

Leave a comment