Image thumbnail

Blog

Om skåpet och en kalkfärg

Efter ett par gråtunga dagar, som faktiskt resulterade i lite snöfall som snabbt regnade bort, tittade solen äntligen fram ett par timmar i dag. På senare år har jag insett att vädret avspeglar min sinnesstämning avsevärt. Så har det nog alltid varit. Nu är iallafall skåpet som jag visade lite av här om dagen färdigmålat och jag är över förväntan nöjd med resultatet.

Den roligaste biten är nu kvar, att fylla det med små detaljer och favoritsaker. Kanske ser färgen ut att dra lite mot det lila hållet (visst läste jag någonstans att det är vårens trendfärg?) och det är det som är så roligt med färg tycker jag, att det är så föränderligt beroende på hur ljuset faller.

Den här bilden ger den nog mer rättvisa, en varmgrå färg som drar åt det bruna hållet.

Jag får ofta frågan om vad vi har för färg på väggarna i det här rummet och för er som vill ha färgkoden så är den S 2005-G80Y. Jag är ingen färgexpert, men jag gissar mig till att Y står för yellow, för det är en grågrön ton som jag upplever har lite gult i sig.

Pure & Original heter färgen som skåpet är målad med och kulören Drift. Snäll mot miljön och dig själv och doftar nästan ingenting. Just det här är en kalkfärg, det finns även en som innehåller krita som passar bättre att måla med på möbler. Eftersom ytan blir matt som är så fint med just kalkfärg, så är den nog därav ganska känslig. Men som sagt, det får det vara värt. Jag köpte två provburkar på Artilleriet som räckte till att måla hela skåpet med två gånger.

Dagens låt får bli den här. Jag har väldigt lätt för att haka upp mig på en låt och lyssna på den flera gånger om sen. Kanske du känner igen dig?

Comments

  • Nanna van Berlekom

    Reply

    Jaa vad fint det blev! <3

    januari 17, 2018

Leave a comment