Image thumbnail

Blog

Om att komma ikapp

Inläggen har kommit lite sporadiskt här det senaste. Kanske är det kroppen som har svårt att ställa om sig inför en ny årstid, kanske har jag åter kört på för hårt och tagit ut mig. Du som precis som mig varit utbränd vet nog vad jag menar. Nu har jag börjat äta tillskott med b-vitamin som sägs minska trötthet och utmattning. Sen en tid tillbaka gör jag mindfulnessövningar, hjälp vad svårt det är. Har tidigare varit skeptisk men jag tror verkligen på att försöka leva mer i nuet och att lära sig att andas rätt.

Skaparlusten börjar så smått komma tillbaka här hemma. Efter att ha tokrenoverat i två års tid tappade vi båda lusten till att fortsätta.. men nu så. I morgon ska jag åka in till stan för att köpa några färgprover till hallen och i sovrummet kommer det snart upp en tapet. Här om dagen hängde jag upp Linn Fernströms konstverk Girl with pipe ovanför sängen. Där sitter hon fint och fångar upp drömmar, som en stark beskyddare.

I matsalen har en annan tavla kommit upp, Lisa Aguréns otroligt vackra fotografi August. Egentligen hade jag tänkt visa dig och skriva om den i augusti, men helt plötsligt är det snart oktober. Det var ju det där med tiden, var tar den vägen egentligen. Jag älskar den ovala formen på tavlan, den sätter stämningen i hela matsalen nu sen vi bytte ut matbordet också. Klänningen Penny har på sig kommer från Yarnmade som jag fotat för tidigare. En favorit hos oss, med barnkläder som är bekväma, tidlösa och moderna på en och samma gång.

Den senaste månaden har jag varit ute och flängt runt så mycket. Har landat i att det inte alls är min grej. Jag ogillar verkligen att sova borta… vill vakna upp bredvid en liten som ligger nära intill, ja nästan på en själv. Att få lyssna på en lång sömnig suck mitt i en dröm kan vara bland det finaste jag vet.

Förra veckan fyllde vår äldsta dotter 11 år vilket firades med sushi och dumplings medan den första höststormen drog in. Det är så fint att ha en elvaåring hemma, höra hennes tankar om allt från politik till favoritfilter på Instagram.

Vi har fortfarande en massa päron att ta hand om i trädgården. Det har blivit en hel del päronpaj det senaste. Igår kokade jag även marmelad med citron och vaniljstång. Blir nog ett till marmeladkok nu till kvällen. Väldigt rogivande syssla på kvällarna när mörkret sänker sig. Det kan bli väldigt mörkt här ute kan jag lova, om man jämför med i stan.

Apropå paj så kom ett recept på krispig blåbärspaj i brevlådan, tillsammans med några välbekanta bilder. Nästa vecka lanseras Apelviken och redan nu kan du se en liten sneak peek på mönstret Filippa. Bilden har jag stylat och Tove fotat i Saras fantastiska kök. Nästa vecka kan jag äntligen visa dig mer. Kram så länge / C

 

Comments

  • Nanna van Berlekom

    Reply

    Så fint Cattis. Vet du att Sara och Linn gick på samma konstskola för en massa år sedan. Minns hennes fantastiska tavlor så tydligt på min näthinna. Tänk vilken framgång hon hade sen <3

    september 27, 2018

Leave a comment