Image thumbnail

Blog

The New Green Protein och äppelmos

Här om dagen hittade jag boken The New Green Protein av matkreatören Therese Elgquist  i postfacket nere vid affären. Jag träffade Therese första gången den här kvällen och sen dess har vi stött på varandra ett par gånger i stan på olika events. Av någon anledning så känner jag igen mig själv i henne. Visst är det så med vissa människor, fastän man egentligen inte känner varandra så bra.

Hursomhelst så inspirerar den här boken mig så mycket till att vilja äta bättre, ta hand mer om mig själv och förstå vad min kropp och mitt sinne behöver för att må bra. I boken går hon bland annat igenom vad proteiner är, vilka gröna proteiner som finns och vad kroppen behöver dom till. Dessutom bjuder hon på recept på vardagsfrukostar, matiga helgbruncher, middagar, mellanmål som du kan ta med dig när du är på språng och några näringsrika sötsaker. Fotona i boken är sååå fina, plåtade av Fanny Hansson precis som i Thereses första bok The New Green Salad.

Samma eftermiddag som boken damp ner i postfacket tog jag reda på en massa äpplen här hemma. Innan jag kokade äpplena mosade jag dom med en stavmixer tillsammans med lite vatten för att få fram äppelsmaken ännu mer, då kan man även korta ner koktiden litegrann. En hel kanelstång la jag i kastrullen också… så gott till havregrynsgröt tillsammans med havremjölk och en klick mandelsmör.

I våras fick vi några chiliplantor av min mamma och de har bott på punschverandan hela sommaren och fullkomligt överöst oss med chili, så härligt! Måste vara alla de solvarma dagarna.

Det har vabbats hela veckan och någon här hemma börjar längta efter sina kompisar nu. Vi har krattat löv, lekt i sandlådan och fyllt korgen med äpplen ett antal gånger. Om även päronen mognat så tänkte jag ta reda på dom nu i helgen och försöka mig på att göra päronmarmelad. Hösten ändå, så mysig!

Leave a comment