Image thumbnail

Blog

Nääs Fabriker

naasfabriker-Annie Hyrefeldt

(Foto: Annie Hyrefeldt )

I fredags ordnade jag och min man barnvakt och checkade in på Nääs Fabriker strax utanför Göteborg. Det var härliga Jessica som bjöd in till ett dygn på denna fantastiska plats med anor från 1800-talet.

annacate-naasfabriker1

Efter en tids ombyggnation och utvecklingsarbete har de bland annat öppnat upp ett nytt badhus med bastukoncept och varma utomhuspooler, alldeles intill sjön Sävelången.

annacate-naasfabriker2

Anna var där, i sin grönblommiga klänning från H&M <3 Senare på kvällen badade vi från den där lilla bryggan. Väldigt kallt kan jag lova, men visst känner en sig mer levande efteråt.

annacate-naasfabriker3

annacate-naasfabriker4

annacate-naasfabriker

Vi fick oss en rundtur i Nääs Fabriker och tittade bland annat in i några av hotellrummen. Jag blev lite hänförd av den rymd som takhöjden gav rummen och den vackra utsikten i höstskrud. Hotellets badrum var något alldeles extra. Så härligt att se något annat än vitkaklade väggar.

annacate-naasfabriker5

Camilla Kallin var där tillsammans med Emma Green och berättade om sitt företag Green & Kallin. De är så underbara dessa två inspiratörer! Jag ser så fram emot att lyssna i kapp på deras podd den här veckan.

annacate-naasfabriker6

annacate-naasfabriker8

Den här båten går att hyra för att ha konferens ut till sjöss om en skulle vilja det. Väldigt fin idé tycker jag.

annacate-naasfabriker7

En annan nyhet hos Nääs Fabriker är att de har öppnat upp ett co-workingkontor där du kan sitta och arbeta med andra kreatörer i en öppen och inspirerande miljö. Jag hade svårt att släppa tanken på vilken tid det måste ha tagit att knacka fram alla dessa väggar i tegel… vilket slitgöra alltså.

annacate-naasfabriker10

annacate-naasfabriker9

När vi vaknade upp på lördagen var det fullt av liv och rörelse i området och dags för den årliga höstmarknaden. Vi såg oss omkring en stund bland lokalproducerad mat, dryck och hantverk innan vi åkte hem till barnen igen. Det blev ett fint dygn som bjöd på strålande höstsol, och jag är så glad över att jag fick uppleva det tillsammans med min man.

Comments

  • vilken lyx! en alldeles underbar plats. Det kan an behöva i barnkaoset, bara checka ut och unna sig egentid, flärd och lugn och ro. <3

    oktober 17, 2017
  • Emma Green

    Reply

    ❤️

    november 15, 2017

Leave a comment