Image thumbnail

Blog

Miss Della

För tredje dagen i rad vandrar solskuggorna runt väggarna här hemma i huset. Jag känner hur jag liksom dras åt att följa efter, rum efter rum. Just i dag ville den stanna kvar en extra stund och skina över Miss Della. Och som hon förtjänar det tänker jag. Berättelsen om Miss Della har verkligen gripit tag om mig och jag har haft svårt att släppa henne ur mina tankar den här helgen.

I fredags morse var jag inbjuden till Hotel Pigalle på en bloggfrukost av Malin och Anna som ligger bakom Mrs Mighetto för att fira lanseringen av Miss Della som släpptes den 14 februari, på alla hjärtans dag. Så otroligt fina människor att få träffa och lära känna litegrann. Jag förundras över Malin och Annas positiva energier och driv och längtar redan efter att få träffa dessa två stjärnor igen.

Men tillbaka till Miss Della och Ditte Svanfeldt som är mamma till den verkliga personen Della. Jag är så glad över att jag fick en liten pratstund med Ditte precis innan jag skulle ge mig iväg. Hon har en aura av lugn och styrka omkring sig och jag tycker mig ana så mycket visdom inom henne. Della föddes med en cp-skada, ett besked som kom redan då hon låg i magen.

Della förstår och känner så mycket, men har aldrig kunnat prata, inte heller gå. Della lever på begränsad tid med sin mamma och pappa. Begränsad tid med sina syskon. Della är en av tusentals barn som föds med en skada. Hon är symbolen för familjer som lever i ständig oro över sitt sjuka barn, rädslor omöjliga att förstå, men framför allt lever de med obeskrivlig kärlek till sitt eget mirakel.

Det här ligger så nära hos mig och jag har svårt att hålla tillbaka tårarna när jag läser om Della och hennes familj. Jag är själv uppvuxen med en farbror som föddes med en cp-skada. Små fragment av honom har dykt upp i mitt minne den här helgen, som hur vi brukade spela Fia med knuff och hur roligt han tyckte det var när jag skojade om att han fuskade. Min farbror älskade Elvis och hans ögon glittrade när han skrattade.

…I taket lyser stjärnorna och glitter regnar ner i Miss Dellas bruna lockar. Hon dansar i takt till låga toner och hennes oövervinneliga styrka fyller rummet. Tiden stannar och Miss Della sprider magi, idag är det glitter och fjärilar. Här och nu är alla tillsammans och kärleken besegrar allt.

25 kr per såld poster går oavkortat till Hjärnfonden och deras arbete med forskning kring sjukdomar, skador och funktionsnedsättningar i hjärnan. Vi kan nog alla relatera till något, som utrbrändhet, migrän, ångest, ätstörning eller adhd. Miss Della och hennes återförsäljare hittar du här.

Nu lyser Miss Della upp ett av rummen här hemma hos oss, som ett evigt minne av min kära farbror som inte längre finns med oss <3

Comments

Leave a comment