Image thumbnail

Blog

Morgonljus och Det bortglömda tivolit

Jag vaknar tidigt numera, märker hur morgnarna blir ljusare och lättare. Funderar över vad vi ska göra med det stora träskåpet vi hittade i containern vid återvinningsplatsen i höstas. Skulle tro att det är en gammal köksinredning av något slag. Behöver sätta dit hyllplan iallafall. Min vän Frida föreslog att vi kan sätta upp det på väggen i matsalen och förvara tallrikar och annat porslin. Så får det nog bli.

Solen letar sig in överallt idag. Så skönt att jobba hemifrån efter en vecka på resande fot. Ni som följer mig på Instagram kanske har sett att jag har varit uppe i Dalarna tillsammans med Nathalie för ett samarbete med Visit Dalarna. Känner mig fulltankad med intryck nu. Jag kunde inte låta bli att köpa med mig en keramikmugg från en keramiker vi besökte i Leksand, Pär Knutz som driver Faktoritre. Han berättade att formen på muggen ska kännas som att hålla i en konjakskupa. Skrattade lite åt det, för det är precis så det känns. Jag fastande däremot för färgen på glasyren, och den matta känslan. Intalar mig själv att man inte kan få för många keramikmuggar.

I helgen hämtade vi hem en veckas post från postfacket i affären. Mitt bland alla räkningar låg det ett fint inslaget paket från Anna och Malin – Mrs Mighetto <3

Under allt silkespapper låg tändsticksaskar, vackra kort och så boken – Det bortglömda tivolit. En bok om mod och magiska ord.

”Hennes röst virvlade bort i ett starkt ljus och vågor av rök. Den okända tunneln verkade inte ha något upp eller ner, deras väderkvarnsarmar kämpade för att återfå balansen. Penny landade på en grov yta, slog huvudet i något hårt och allting blev svart.”

De magiska orden och de fantasirika bilderna får mig att tänka på Lewis Carrols Alice i Underlandet. Min egen Penny fastnade för boken direkt, fascinerad över att flickan med det rosa håret och kattöron heter Penny precis som henne. Jag högläste halva boken för henne innan hon skulle somna igår, lite läskig och otroligt spännande. Det första hon sa när hon vaknade i morse var att ikväll ska vi läsa klart tivoliboken. Vilken fantastisk duo ni är, Anna och Malin. Tack för er <3

Leave a comment