Image thumbnail

Blog

Lansering av Apelviken

I onsdags morse tog jag den tidiga båten in till stan, efter att ha lämnat P på förskolan och glömt kameran hemma på köksbordet. Som tur var dokumenterade Tove den här mysiga morgonen – lanseringen av Hannas tapetkollektion Apelviken i samarbete med Midbec.

Äppelfest var temat för morgonen och äpplen poppade upp lite överallt. Blev extra förtjust i de här vackra takkronorna som välkomnade oss in till Floramor och Krukatös innergård.

En höstbukett med dahlior, chrysanthemum och små rosor i brända toner av orange och pudriga färger, precis som de vi använde i början av sommaren när vi fotade bilderna till tapetboken.

Här vet jag inte riktigt vad som fångar min uppmärksamhet, men lite roligt att jag matchar buketten med blommor.

Kappan kommer från H&Ms Trendavdelning, är lagom tunn och lite oversize.

Det var en fin och kylig morgon, med hög luft och klarblå himmel. Jag tror vi alla var lite frusna när vi klev in i Da Matteos värld till doften av nybryggt kaffe.

Jag älskar de ruffa tegelväggarna och de stora mjölsäckarna som ligger lite här och var inne i rosteriet. Så kontrastrikt tillsammans med Hannas färg och mönsterrika tapeter.

Det är något speciellt med att få följa med genom en kreativ process av tapetskapande. Originalskisser får alltid mitt hjärta att slå lite extra hårt. Färgskalorna i Apelviken är djupa och mustiga. Inspirationen kommer till stora delar från Hannas egen trädgård, Carl Larsson – hemmet och Arts and Crafts – rörelsen med William Morris i spetsen.

Floramor, eller Jette som hon egentligen heter, har varit med och skapat de vackra buketterna till fotona i tapetboken. Blir lite tårögd av hennes engagemang… hon plockade med sig kvistar av både Japansk lönn och julrosor från sin egen trädgård – i början av juni.

Hanna i fin sidenblus från sitt samarbete tillsammans med Soie Belle och Nina från Midbec <3

Hanna berättade om sin skapandeprocess med värme och inlevelse. Här kan du läsa hennes egna ord om kollektionen.

Goodie bags med extra fint omslag från Apelviken. Päron och äppeltapeten heter Pomona, precis som frukt- och trädgårdsgudinnan i den romerska mytologin. Pomonona tog hand om fruktlundar och trädgårdar och symboliserar omtänksamhet. Visst är det fint!

Jag kände det i magen redan innan, men det här är den bästa kollektionen Hanna har gjort. Ryser lite inombords av alla fina och varma lovord hon får från alla håll och kanter <3

Foto: Tove Mattsson – publicerade med tillåtelse

Comments

 • Nanna van Berlekom

  Reply

  Såå fint! Så himla ledsen att jag inte kunde vara med. kramar!

  oktober 5, 2018
 • Lina

  Reply

  Så fina bilder! Får man fråga var din mössa kommer ifrån? Hälsningar Lina

  oktober 6, 2018
 • Grattis till lansering!! Sån fantastisk fin produkt att få jobba med också. Då blir det extra kul att gå till jobbet 🙂

  oktober 8, 2018

Leave a comment