Image thumbnail

Blog

Julidagar i Dalarna

En vecka in i augusti och våran semester är slut för den här sommaren. En känsla av både vemod och lugn. Jag är definitivt en person som mår bra av rutiner och när det kommer till årstider så är vår och höst mina bästa. Vi kom iväg till Dalarna den här sommaren, tillslut. Inte till midsommar som vi planerat från början, utan istället i mitten av juli. Lyckoruset över att äntligen få träffa min familj där hemma, den första morgonpromenaden och få känna doften av dalasommar – den söta från ängsblommorna tillsammans med barrskog <3 Hade varit en fin doft på ett doftljus. Efter några dagar hos min pappa landade vi här, i det röda huset på kullen.

Bland det första jag gjorde när vi kom hit var att ta med Penny till ängen nedanför huset för att plocka lupiner och prästkragar. Springet i benen tycks aldrig ta slut när man är fem år.

Sen gick vi husesyn och till vår glädje var allt sig likt sen förra sommaren, så när som på ett nytt skrivbord i sovrummet på övervåningen. Det är som om tiden stått stilla. Tycker så mycket om den rofyllda stillheten här.

Är det något jag saknar så är det att kunna plocka den här typen av dikes och ängsbuketter. Vi har liksom inte samma natur på ön där vi bor, men var plats har sin charm tänker jag.

Det finns så många fina vinklar och små detaljer i det här huset och varje år upptäcker jag nya, som det här gamla träbordet till exempel som fick agera sminkbord. Dagen innan vi åkte till Dalarna kom min vän Camilla ut och hälsade på oss och hade med sig så fina presenter <3

Nämligen de här två necessärerna. Camilla berättade att hon börjat sy necessärer av återbrukade tyger under namnet Blå dag. Helt ljuvliga och de fick såklart följa med i packningen, den stora som sminkväska och den lilla till att förvara smycken i.

En eftermiddag gick vi en promenad ner bakom huset och upptäckte en liten damm mitt inne i skogen med en grillplats intill. Alltså färgerna i naturen – som en tavla. Barnen undrade om där gick att bada, men det var nog alldeles för dyigt. Älskar ändå känslan av att vilja hoppa i vattnet och bada direkt.

En favoritdörr sedan många år tillbaka som tillhör den gamla folkskolan i Slättberg, Orsa. Undrar så vem som ligger bakom den vackra kurbitsmålningen i speglarna. Någon som vet?

En sista bukett med rallarrosor innan det blev dags att lämna Dalarna för den här sommaren. Tolv dagar gick alldeles för fort och var för kort tid, även om det alltid är en skön känsla att komma hem till sitt eget såklart.

Men först en liten tur till en annan plats som jag blev helt förälskad i och som jag har svårt att släppa i tanken. De där söta lila ängsblommorna fanns det gott om där och jag minns att jag och min syster brukade plocka likadana runt midsommar till våra kransar när vi var små <3

Comments

  • Hamlen

    Reply

    How I wish you were here we’re just to lost souls swimming in a fish bowl year after year running over the same old ground what have we found the same old fears wish you were here /Pink Floyd

    augusti 7, 2020

Leave a comment