Image thumbnail

Blog

Julafton på ön

Kikar in och säger hej här i julens mellandagar. Hoppas du har lugna och sköna sådana. I skrivande stund sitter jag i ett snötäckt Dalarna. Vi tog oss uppöver på juldagen till allas glädje, även om tågresan var lite jobbigare än vanligt med tre tågbyten och någon som inte riktigt var på humör. Men väl värt det när vi tillslut kom fram.

annacate-pennywindow-3

Julaftonsmorgon. Kan nog vara den bästa stunden på hela julafton. En titt vad som gömde sig i julstrumpan och sista avsnittet av julkalendern. Vi var alla överens om att den var väldigt bra i år. När vardagsrummet blev färdigmålat firade jag med att köpa en ny adventsstjärna från Watt & Veke. Har nog aldrig hängt upp en så sent som några dagar innan julafton, men hos oss får de gärna hänga kvar januari ut.

annacate-julafton-4

annacate-julafton

Vi var glada över ett par minusgrader och lite frost på marken till frukosten. Någon sa skämtsamt en gång att på västkusten kan det vara likadant väder på midsommar som på julafton. Nog har jag upplevt bådadera.

annacate-julafton-6

Jullunchen bestod av löjromstoast, en favorit här hemma. Smörstekt vitt bröd med en klick créme fraiche och löjrom, toppat med några dillkvistar och rödlök. Lagom mättande och så gott. Innan jul torkade jag apelsinskivor som jag hade tänkt göra girlanger av. Men sen blev vi sjuka så det orkades inte riktigt med. Istället la jag dom på bordet till dukningen på julafton. Blev fint det med.

annacate-julafton-5

Det blev en stillsam julafton på ön. En av de lugnaste vi haft faktiskt <3

Leave a comment