Image thumbnail

Blog

Inspiration från Instagram

annacate-instagram

Jag har använt Instagram i sju år. När jag först laddade ner appen förstod jag inte riktigt hela grejen. Tänkte nog mest att det var en rolig fotoapp med många filter att välja mellan. Sen jag var 15-16 år har jag älskat att uttrycka mig genom foto, men tappade det lite längs vägen någon gång i 20-årsåldern. Det var som om jag fick upp mitt intresse igen när Instagram kom. Efter ett par veckor började det trilla in några följare från både Japan och Frankrike. Jag minns att jag var så fascinerad över att få se glimtar från andras vardag över hela världen. Det är jag fortfarande, även om mycket har hänt med Instagram sen dess. Minst sagt. En relativt ny funktion som jag tycker om är att det numera går att spara ner andras bilder och skapa ett eget flöde av inspiration, precis som med  Pinterest. Jag älskar när andra delar med sig av vad de sparat, vilket jag hoppas att du också gör. Här är iallafall ett urval av vad som inspirerat mig på Instagram den senaste tiden.

annacate-sparatone

@erikashus Mitt favoritprogram just nu är Det sitter i väggarna på SVT1. Erika Åberg som är byggnadsantikvarie och en av programledarna i programmet delar emellanåt bilder från sin egen gård Högbo utanför Gävle. Ser att Lantliv varit där och hälsat på tidigare, så fint! Jag letar hallinspiration nu när vi ska renovera vår egen och vi har precis börjat sätta upp en liknande list längs med trappen. Tycker om hur Erika använt sig av två olika gråblå nyanser för att bryta av. Dessutom väldigt fint att måla pärlsponten i två färger och låta trappräcket dela av.

annacate-sparatone-2

@annabellehickson är författare och bor i Australien. Hennes Instagram består mestadels av fantastiska blomsterarrangemang och jag har nog sparat ner hälften av dem vid det här laget. Önskar jag jobbade som florist när jag ser hennes bilder.

annacate-sparatone-3

@liselottewatkins bor sen länge i Italien, numera i Rom. Förutom att hon skapar fantastisk konst så har hon ett otroligt inspirerande hem… färgskalan, alla personliga möbler och små detaljer. Här fastande jag för den snäckskalsliknande lampan. Nu såg jag att bilden inte är tagen i just hennes hem, även om den likväl hade kunnat vara det. Ska leta efter en liknande på loppis tänkte jag.

annacate-sparattwo-2

@thorskogsslott Jag blev lite full i skratt när jag såg att jag sparat ner den här bilden på Thorskogs Slott. Jag fyller jämt i början av januari och vill helst inte vara hemma just den dagen. Är en person som inte alls tycker om att stå i centrum. Helst skulle jag vilja åka iväg någonstans med familjen – möjligen till Thorskogs Slott som det verkar. Ser iallafall ut att vara ett väldigt härligt ställe.

annacate-sparattwo-3

@stinaninnas fann jag via Babes in Boyland för ett par veckor sen. Jag är helt tagen av hennes bildspråk och känsla för detaljer. Så vackert med de torkade blommorna i spegelbilden. Vill kliva in i varje bild.

annacate-sparattwo-4

@ateliervime Jag drömmer om att få göra i ordning vårt badrum här hemma och det skulle gärna få se ut precis så här. Trodde först att det var en tapet där på väggen bakom badkaret, men är visst ett tyg? Hur som helst så hade det nog inte blivit våtrumsklassat här hemma i Sverige.

annacate-sparattwo-5

@villabetulablog eller så skulle badrummet gärna få se ut så här. Tycker om de dova och jordiga tonerna och den halvkaklade väggen. Så fint dessutom med det robusta stengolvet. Bilden är tagen i Prag av Maren Ingeborg Gråblomst som driver det här Instagramkontot. En person som verkar väldigt härlig tycker jag.

annacate-sparattwo-6

@englisheccentrichome Om du är anglofil och tycker om excentrisk inredning (precis som mig) så är det här ett konto för dig. Så härligt att blanda rutigt och blommigt tillsammans och så vackert med det inbyggda glasskåpet.

annacate-sparattwo-7

@weareherenow När jag började följa Anna från Sverige bodde hon i London. Numera bor hon i Amsterdam. En liten del av England finns dock kvar, då hon har ett litet cottage i Norfolk som hon delar med sig bilder från under taggen #ournorfolkcottage. Jag fastnade för kontrasterna i den här bilden… de färgglada grönsakerna mot den hårda tegelstenen <3 ser så inbjudande ut. Amsterdam står helt klart med på min lista över städer jag vill besöka någon gång i livet.

annacate-sparattwo-8

@labellevueneffies Ett mysigt B&B som många av er säkert redan känner till. Skulle gärna äta frukost här inne en dag. Jag föll för det mönstrade klinkergolvet ihop med de mörka väggarna och inmålade elementet i samma färg.

annacate-sparattwo

@marieolssonnylander har en alldeles unik känsla för vintage, inredning och detaljer. Golvet som ligger underst hade vi i vår förra lägenhet och det stack till lite i bröstet av saknad när jag såg den här bilden.

annacate-sparatthree-3

@paulina.velobloom Får så mycket trädgårdsinspiration hos Paulina. När jag såg den här buketten skrev jag upp eterneller på min odlarlista inför nästa säsong på direkten. Torkade eterneller påminner mig så mycket om min barndom. Nu ska jag fortsätta att förbereda inför advent här hemma. Snart är vi där!

Leave a comment