Image thumbnail

Blog

Innan sista februarihelgen

annacate-islandhome

Den här veckan har verkligen rusat fram, samtidigt som den gått så långsamt. Låter kanske konstigt, det tycker jag själv. Precis som vädret har allt gått lite upp och ner. Sol och vinstilla ena dagen, regn och blåst nästa dag. I matsalen har tavlan på Pattie Boyd och George Harrison hittat en ny plats. Jag fick den i gåva av min pappa när Pattie ställde ut sina fotografier på ett galleri här i Göteborg för några år sedan. Den är väldigt betydelsefull för mig och bland det finaste jag äger. Någon frågade en gång om det är jag och min man på bilden, väldigt smickrande. Kanske finns det likheter någonstans, eftersom vår tre-åring också säger att det är mamma och pappa på bilden.

annacate-islandhome3

Förra veckan lånade jag hem ett par produkter till en fotografering för Floramor och Krukatös som jag kommer att jobba tillsammans med den här våren. Jag träffade Jette och Hanna som driver butiken för en massa år sedan hos min lokala florist på Mariaplan på den tiden. Några år senare hörde jag talas om att det hade öppnat en fantastisk butik på en innergård vid Magasinsgatan i centrala stan. Alla pratade om att den var så fin, pittoresk och kändes så osvensk. Blev glatt överraskad första gången jag kom dit och såg att det var Jette och Hanna som låg bakom butiken. Nu är jag väldigt glad över att få ta del av deras värld, iallafall på ett litet hörn.

annacate-islandhome2

I vardagsrummet har ett gammalt skåp fått flytta in. Vi fick det av en vän här på ön som hade det stående i källaren. Egentligen  är det ett vägghängt skåp, men det är så tungt. Tanken är att i framtiden ha en kamin där det står nu, förhoppningsvis redan till nästa vinter.

annacate-islandhome-2

Inser hur mycket jag har längtat efter att ha någonstans att göra av pyssel, räkningar, papper, kvitton och annat bös. En väldigt praktisk möbel. Jag brukar inte alltid tänka så praktiskt nämligen, utan mer se det estetiska i första hand.

annacate-livingroom-2

Fredagsbuketten består av några vissna blommor från förra veckan, förutom solbollarna som gör sig lika bra färska som torkade. Tycker den är så fin att jag inte har hjärta att göra mig av med den riktigt ännu. Önskar dig nu en skön sista februarihelg <3

Leave a comment