Image thumbnail

Blog

Inför helgen

annacate-christmas

I morse satt jag och kikade igenom bilder från förra julen här hemma. Det blir vår tredje jul i huset och jag har nog aldrig börjat pynta så tidigt som det här året. Kanske är det för att november känns så ovanligt mörk just i år, eller så är det jag som blivit känsligare med åren.

annacate-christmastree

Förra året hade vi julgranen inne i vardagsrummet. I dagsläget står där ett vitrinskåp överfullt med skivor, böcker och pyssel. Med andra ord så kommer vi inte vilja flytta på det för att göra plats för julgranen. Men vi har nog hittat en ny plats för den.

annacate-candlelights

Loppisar och antikaffärer är de absolut bästa ställena att hitta julsaker på, speciellt julljusstakar. Den med domherrar fick jag av min svärmor i julklapp förra julen. Om jag minns rätt så köpte hon den på Erikshjälpen i Vänersborg. Här på glasverandan får förresten julgranen stå i år. Blir lite som på en hedersplats i huset.

annacate-fridays-7

annacate-fridays-6

Den vita adventsljusstaken kommer även den från Erikshjälpen. Den får mig att tänka på Madicken och Junibackens jul av någon anledning. Älskade Madicken när jag var liten, gör jag i och för sig fortfarande. Det är nog omöjligt att bli för stor för att älska Astrid Lindgrens sagor.

annacate-fridays-2

annacate-fridays-4

Nu har jag precis gjort en snabb fredagsstädning inför helgen och ställt fram årets första amaryllis här hemma. Jag fick faktiskt ett bud med en fantastisk bukett med snittblommor ut till ön. Överlycklig över att det fungerar att skicka blommor med båt.

annacate-fridays-5

Blev alldeles varm inombords när jag läste att avsändaren var en Instagramvän som bor i Dalarna, som jag faktiskt aldrig träffat. Att hon tänkte att just jag skulle uppskatta att få ett paket med snittblommor. Om jag gör!

Follow my blog with Bloglovin

Comments

 • Maria

  Reply

  Vad fint och ett så skönt lugn i bilderna.
  Varifrån kommer din otroligt fina snäckformade ”väggljusstake”?
  Tack.

  november 24, 2018
 • Hamlen

  Reply

  No bubbles today but have to say that I love the recordcollection of yours

  november 24, 2018

Leave a comment