Image thumbnail

Blog

Hej och välkomna hit till mig!

annacate-orsa

Så roligt det känns att vara här! Catarina heter jag som ligger bakom AnnaCate. Namnet kom till mig av en slump när jag för sju år sedan startade min Instagram och försökte hitta ett ledigt namn där. Anna är mitt mellannamn och mina närmsta vänner kallade mig ibland Cate på den tiden. Några av er kanske redan har följt mig ett tag hos Northern Sisters, eller så har ni precis hittat hit. Oavsett så är jag väldigt glad över att ni är här nu!

annacate-bouquet

annacate-morning

Sedan tre år tillbaka bor jag på en bilfri ö i Göteborgs södra skärgård. Här bor jag i ett skärgårdshus från 1930-talet tillsammans med min man och två döttrar, elva och tre år gamla. Efter femton år i stan började vi längta efter eget hus och ett stillsammare liv. Att låta dagarna gå långsammare och få umgås lite närmare varandra.

annacate-balcony

annacate-sunset

Hur vi hamnade just här var mest en fix idé om att bo på en ö. Praktiskt tänkte vi, eftersom jag inte har körkort och vi heller aldrig haft någon bil. Visst var vi nervösa över hur barnen skulle trivas och hur det skulle gå att pendla med båttrafik och passa tider. Men allt löser sig på ett eller annat sätt och barnen verkar väldigt nöjda med ö-livet.

annacate-dalarna

Själv har jag numera svårt att vara utan tystnaden och lugnet det ger att bo här ute. Ju äldre jag blir, desto mer tycker jag om att bo nära naturen och med årstiderna. Kanske har det att göra med min uppväxt i Dalarna där jag har mina rötter och som jag fortfarande kallar hemma.

annacate-kitchen

annacate-spring

Sedan lite mer än ett år tillbaka frilansar jag på heltid inom styling och foto med inriktning mot inredning. Just foto och bildspråk ligger mig varmt om hjärtat och jag tycker om att skapa stämningsfulla miljöer. Jag trivs som bäst när jag får kreativ frihet att tolka en produkt till ett företag eller skapa min egna lilla värld.

annacate-food

Här kommer jag att visa ögonblick och tankar från min vardag tillsammans med mina stylingjobb, dela inredningsinspiration och trädgårdstankar, skriva om renoveringen av vårt hus, men även en del om mode, film och musik. Lite av varje helt enkelt.

annacate-music

Tillsammans med mina tidigare bloggsystrar Babes in Boyland och Lina Östling ser jag nu fram emot att bo in mig här på Lantliv. Det känns väldigt fint och tryggt att ha dem vid min sida, och jag ser fram emot att få lära känna mina nya bloggkollegor här. Ni får gärna lämna ett avtryck på ett eller annat sätt, vad ni önskar se eller läsa om här hos mig. Kram så länge!

Comments

 • Elin

  Reply

  Åh grattis till ditt nya blogghem Cattis! Ser fram emot att fortsätta följa med i din stämningsfulla och mjuka värld här. Stor varm kram Elin

  november 2, 2018
 • MoraMor

  Reply

  SÅ roligt att jag hittade dig här! Dina fantastiska bilder ger mig inspiration och gör mig glad.

  november 3, 2018

Leave a comment