Image thumbnail

Blog

Från januarisol till en sommarklänning

Med en vecka in på det nya året tänkte jag ge mig på en sammanfattning av det gångna året. Jag har så lätt för att fastna vid det som inte var bra. 2018 var inte ett av mina bästa på ett personligt plan, men nu när jag gick igenom bilderna i mitt bibliotek måste jag ändå säga – vilket fint år. De där vardagsstunderna med familjen, äppelblommen som var helt fantastisk, människorna jag träffade och jobben jag gjorde.

Januari

annacate-januari18

I januari köpte jag årets första tulpaner och ljuset kändes annorlunda. Jag känner likadant nu, det är som om januarisolen lyser med en lätthet som decembersolen saknar.

annacate-january18

En ny gulmönstrad klänning som på något sätt symboliserar hela året och vallmo som för alltid kommer vara en favorit hos mig. Jobbmässigt stod januari helt still och jag gick mest runt med en orosklump i magen.

Februari

annacate-feb18

En frukoststund hos min barndomsvän Nanna fick starta februari, med det där hoppfulla vårljuset strilandes in genom köksfönstret. Tycker så mycket om Nannas frukostar och att sitta i hennes kök och prata nära om allt.

annacate-februari18

Vi checkade in på Clarion Post i Göteborg med barnen en natt och hade den härligaste utsikten över stan genom de höga fönstren. Kan knappt förstå att barnen har vuxit så mycket på ett år.

annacate-february18

Äntligen tog vi tag i att renovera vår lilla glasveranda. Nyslipade trägolv kan vara en av de bästa dofterna jag vet, och så lena att gå på när de fortfarande är lite varma efter slipmaskinen. Blev påmind om mimosa nu när jag såg vasen där i fönstret. Jag försökte mig på ett mimosaträd förra året men det torkade tråkigt nog ut. Någon som har haft ett och lyckats?

annacate-februari218

Jag fotade ett jobb för göteborgsbaserade barnklädesmärket Blaou. I år önskar jag få göra mer fotojobb – så himla roligt.

Mars

annacate-mar18

Mars var månaden då det kändes som allting hände samtidigt. Jag köpte hem magnoliakvistar…

annacate-march18

… franska tulpaner och japansk ranunkel till två fotograferingar. Varav en var till ett reportage i Family Living som Alice fotade.

annacate-mars18

Den andra var till ett jobb för inredningsbutiken Ceder Deco där jag fick välja ut några favoriter från butiken. Bland annat den ockrafärgade vasen från ByON och den prickiga ljusstaken i stengodslera tillverkad av dalakeramikern Ida Svärdström.

annacate-tapetfrukost

En morgon var jag på tapetfrukost i Palmhuset för att fira lanseringen av Morgongåva som jag och Tove stylat och fotat bilder till hösten innan.

annacate-mars318

I slutet av månaden gjorde jag ett samarbete på Instagram med Lindex. Mina två – så lika men ändå så olika <3

annacate-mars418

Månaden avslutades med påskfirande. Visst var den ovanligt tidig förra året? Vi pyntade med smutsrosa fjädrar i några grenar från trädgården för andra året i rad.

April

annacate-apr18

Den värmande vårsolen kom i början av april och vi hade picknick nere vid en strand här på ön. I år tänker jag mig fler såna här stunder ute i naturen.

annacate-inbloom

Jag åkte till Varberg på lanseringen av Borås tapeters kollektion In Bloom hemma hos Kristin. Så fint och personligt att ha det i någons hem så där.

annacate-april18

Jobbmässigt hade jag några riktigt roliga uppdrag, varav ett var med Universeum i Göteborg. Tillsammans med barnen utforskade vi regnskogen, akvariehallen, reptilariet och landskapen i Sverige.

annacate-april218

Tillsammans med Elin gjorde jag ett jobb för klädmärket Toba där vi fick tolka deras SS18 kollektion. Så roligt att få jobba med mode! Och Elin är en av de mest tacksamma att fota.

annacate-april418

Slutligen fotade jag några nya produkter från Georg Jensen. Ännu en gång köpte jag hem vallmo och japansk ranunkel, men även små knoppande pioner.

Maj

annacate-may18

Alltså äppelblommen utanför vårt sovrumsfönster i maj! Året innan kunde jag räkna blommorna på mina fingrar. Har hört att träden inte orkar med blomningar som denna två år i rad. Tror nog att det stämmer. Vi flyttade in i huset i maj 2016 och då såg det likadant ut. Med andra ord är jag förberedd på skralt med äppelblom nu i vår.

annacate-maj18

Äntligen var det varmt nog att gå barbent.

annacate-maj418

Och så plockade jag in både syren och löjtnantshjärta från trädgården. Vill plantera ännu mer av den sistnämnda i år. De är så vackra med sina sköra hjärtformade små blommor på rad.

annacate-maj518

Ellos öppnade upp sin första inredningsbutik i Göteborg och jag gjorde ett jobb för dem i samband med invigningen. Att få plocka in en bukett med blommor från trädgården som den ovan.. ska tänka på det nu under januari och februari att snart, snart är vi där.

Juni

annacate-jun18

Juni började på bästa sätt med en presslunch för mönsterformgivaren Emma Von Brömssens jubileumsutställning Tio år Tio mönster på Nääs Fabriker. Jag tog sällskap dit med Emma och hennes Bente, som jag kom nära det här året. Så glad över det. Och träbordet som Emma står vid, det flyttade hem till oss sen på hösten.

annacate-june18

I maj jobbade jag och Tove med Hannas tapetkollektion Apelviken tillsammans med Midbec. Det bästa jag vet i jobbsammanhang – att få tolka Hannas tapetmönster.

annacate-juni218

Kollektionen skulle släppas på hösten och vi kämpade på i 20 graders sommarvärme för att få till en lite dovare känsla på bilderna.

annacate-juni318

I slutet av månaden packade vi för semester i Dalarna och jag hade på mig min nya gula sommarklänning. Har nog aldrig varit så solbränd redan i juni som jag var då…

Comments

  • Petra

    Reply

    Vad är det för underbar varm blå nyans du har på väggen vid matbordet? Eller är det en tapet? Håller på och väljer nyans till mitt blivande vardagsrum i torpet jag bygger ut 😌

    januari 10, 2019

Leave a comment