Image thumbnail

Blog

Första adventshelgen

annacate-advent-6

annacate-advent-7

Så blev det första december och jag kände mig uppspelt som ett barn när jag tog fram min adventskalender. På varje lucka pryder ett mönster från Morris & Co… den är så vacker att jag knappt vill öppna luckorna. Men en adventskalender är det ju.

annacate-advent-8

I den första luckan låg en ljuvlig liten body lotion med mönstret Golden Lily. Vi hade den som tapet i vardagsrummet i lägenheten i Majorna. Det var en av de första Morristapeterna vi fastnade för och jag tycker fortfarande att den är så fin.

annacate-adventhree

Trots sjukstuga här hemma har vi försökt adventsmysa till det lite sporadiskt under helgen. I skogsslänten bakom vårt hus plockade jag med mig enris och några tall och grankvistar för att klä in ljuskronan med. Ljuskronan köpte jag hos Floramor och Krukatös någon gång i mitten av november. Sen dess har den fått hänga över matbordet för att lysa upp middagarna under den mörka månaden. Väldigt mysigt.

annacate-advent-11

Lagom till första advent fick den alltså sin julklädsel där jag varvade enris med tallkvistar.

annacate-advent-3

annacate-advent-2

Några fler hyacinter fick följa med hem från Affären på ön. Ja den heter just så, Affären på ön. Jag är så glad över vår trevliga lilla affär. Inget stort utbud om man jämför med det vi var vana vid i stan kanske, men det finns tillräckligt av det vi behöver. Och så är det skönt att bara ha till exempel 2 sorters müsli att välja mellan, istället för kanske 10…

annacate-advent-5

I huset jag växte upp i hade vi originalfönster i munblåst glas som gav så där mjuka, vågiga solkatter på väggarna. På senhösten satte vi dit innanfönster med vitmossa eller fönstervadd emellan för att undvika kondens. Det var nog det jag hade i åtanke när jag provade att lägga lite enris längs med fönsterbrädan som pynt. Hyacinter tycker jag är fina att placera i genomskinliga glas så de vita rötterna får synas. Just dessa från ByOn blev som en liten vas på fot.

annacate-adventtwo

Så kom första advent och ljuskronan åkte tillbaka upp på sin plats samtidigt som det första ljuset tändes. Visst är det en speciell känsla just med det första adventsljuset. I slutändan behövs inte så mycket mer för att komma i julstämning.

Comments

  • tatillvara

    Reply

    Sååå fin kalender! Förstår verkligen att du inte vill öppna luckorna. Kanske går de att spara och använda till något, typ sätta band i och ha som paketkort, små syltetiketter eller liknande?

    Blir så sugen på andra advent när jag ser dina bilder. Önskar dig en fin helg!

    december 7, 2018

Leave a comment