Image thumbnail

Blog

En porslinsduva och ett gammalt paraply

annacate-fabrikenfynd

Som jag skrev tidigare så är jag på jakt efter rekvisita den här veckan. Då är mina bästa ställen att gå till olika vintagebutiker. Här i Göteborg är en av mina absoluta favoriter Fabriken som ligger på Bangatan i Majorna. Jag skulle nog säga att hälften av vår inredning kommer därifrån, allt från tavlor, lampor och möbler. I går när jag var där och hälsade på hittade jag några fynd som jag tänkte visa. Den här underbara lilla porslinslampan med en duva tänker jag blir fin med en annan glödlampa som ger ett mjukt ljus. Kanske även en mindre skärm i någon brun nyans.

annacate-fabrikenfynd-2

Den här fantastiska bilden hos mina kollegor Babes in Boyland var det första jag tänkte på när jag såg det här gamla paraplyet.

annacate-parasoll-4

I morse provade jag att hänga upp den i taket i vår matsal. De blå tonerna går väldigt fint ihop och det blev en luftigare känsla i rummet. Taklampan vi hade där tidigare har vi sällan tänd ändå, så kanske paraplyet får hänga kvar där november ut. Till jul skulle jag istället vilja klä in en vacker ljuskrona och hänga över bordet, som hos Sofia.

annacate-fabrikenfynd-3

Jag hittade även en rulle med vackert spetsband till julens paketinslagning. I dag har det varit så gråtungt väder hela dagen så jag tänker nog tjuvstarta med en adventsstjärna redan i helgen. Önskar dig en fin!

Leave a comment