Image thumbnail

Blog

Morgongåva

Här kommer några bilder från tapetkollektionen Morgongåva som Hanna Wendelbo har designat i samarbete med Midbec Wallpapers. De här två första bilderna är tagna i hembygdsföreningen på ön där jag bor. Storleksmässigt är det lika litet som en sjöbod och den ligger så vackert precis intill havskanten nere vid norra bryggan, som vi kallar det här ute.

”Har man fåglar så behöver man ett grönt buskage och så växte mönstret Vera fram” skriver Hanna på sin blogg.

Till stylingen fick jag låna hem Hannas originalskisser. Gissa om jag var rädd för att spilla vatten eller dylikt på dessa dyrgripar!

I vår hall såg jag framför mig tapetmönstret med samma namn som min dotter, Stella, tillsammans med August som skulle slingra sig uppför trappan. Två dagar innan det här fotot togs skrapades de sista trappstegen fram. Men visst är det oftast under tidspress som en får det mesta gjort.

Det här köket tillhör min vän Malou som jag skrivit om här. Det är helt klart ett av de finaste köken jag vet, just för att det känns så enkelt, orört och äkta.

Tapeten Julia, med vilda ängsblommor och blad som klöver, smörblomma, smultron och gökärt. Mönstret symboliserar så mycket sommar för mig… jag kan se framför mig när jag och min syster plockade in ängsblommor till våra midsommarkransar  när vi var små, precis som vi plockade smultron från dikeskanten intill vårt hus där vi växte upp.

Hemma hos Malou och hennes familj bor även den här tidlösa, vackra kakelugnen. Jag är så tacksam och glad över att jag och Tove fick låna deras hem till det här jobbet för Hanna och Midbec. Nu under våren kommer jag och Tove gästblogga lite då och då här. Om du vill läsa så finns där just nu ett inlägg om tankeprocessen bakom stylingen av Morgongåva.

Alla foton i inlägget: Tove Mattsson

Comments

  • Nanna van Berlekom

    Reply

    Så himla fint Cattis! <3

    mars 23, 2018

Leave a comment