Image thumbnail

Blog

En lördagskväll hos nygårdsanna i Garsås

Sista helgen i juni åkte jag och min mamma till Garsås på lördagskvällen. Garsås är en liten by som ligger mellan Mora och Rättvik med fantastisk utsikt över Siljan. När vi åkte på de små byvägarna kunde jag inte låta bli att drömma lite om att få ta hand om det här huset. Målet för kvällen var nygårdsanna och Brändgården som ligger i byn.

Strax innan klockan sju kom vi dit och det var en sån där sommarkväll som en längtar efter mitt i vintern… ljummen och vindstilla.

Det var några år sedan jag besökte nygårdsannas lagerförsäljning i de här vackra ladorna som hon traditionsenligt har veckan efter midsommar varje år.

Hit åker jag inte enbart för klädernas skull ska jag erkänna. Det är liksom hela upplevelsen av den här fina platsen där enkelheten står i fokus. Jag älskar det.

Men det är onekligen en speciell känsla att leta efter fynd i de här lådorna inne i den gamla ladan.

Kvällsljuset bäddade in nygårdsannas tidlösa kläder så vackert. De tillverkas av naturmaterial och inspirationen hämtar hon bland annat från naturen vilket både syns och känns.

För att ta sig till provrummen får man passera den del av ladan som har grusbeklädda golv, bara den känslan!

Jag hade kunnat gå runt i den här lilla byn resten av kvällen och tittat på alla små detaljer och dalahus om det inte vore så att middagen väntade där hemma.

Med sin lilla puffärm och fina knäppning kunde jag inte motstå att köpa med mig den här blusen från nygårdsanna. Så mjuk att den knappt känns mot huden <3

Leave a comment