Image thumbnail

Blog

Doften av gran

Är det bara jag som tycker att tiden går extra fort så här innan jul? Varje år tänker jag att jag ska planera bättre, ordna med julklappar i tid och njuta av nuet. Men i år bestämde jag mig för att sänka kraven och låta allt få vara som det är. Vi drar ner på julklappar till några få genomtänkta och fokuserar istället på att umgås med varandra. Men tiden, hjälp vad fort den går…

annacate-cheramics

Den här hösten har jag återupptagit ett intresse sen gymnasietiden och börjat med keramik igen. Helt och hållet kravlöst. På onsdagskvällar ses vi några stycken här på ön och det är så mysigt. En liten vas har tillkommit till min vita keramiksamling och jag börjar sakta hitta en inriktning i mitt skapande. En av de som är med i vår lilla keramikgrupp är min vän Malou Palmqvist som gör fantastiska skulpturer och konstverk. Melt Vases fick mig att tappa andan lite.

annacate-fridays-3

I veckan har jag varit inne i stan och gjort några ärenden. Ett besök hos Floramor och Krukatös brukar jag försöka få in då och då. Jette som driver butiken med sin dotter är alltid så trevlig och hjälpsam. Den här gången hann vi med en fin liten pratstund om både julblommor och livets både ljusa och stundtals mörka stunder. Och för första gången har jag en mistel här hemma. Förstår inte riktigt hur jag kan ha missat de här vackra kvistarna. Än så länge hänger den i fönstret och väntar på att få hitta sin rätta plats.

annacate-amaryllis

Tre amaryllis fick också följa med hem. Jag hade svårt för att välja sort så det fick bli en av varje… så fint att blanda aprikos, den mjukare rödrosa tillsammans med den djupröda. Jette berättade namnen på de olika sorterna men det är tyvärr som bortblåst nu. Äntligen är vardagsrummet färdigmålat och jag har börjat måla elementet som tidigare var mörkgrönt som resten av rummet. Att måla element är inte mitt roligaste, sånt pill att komma åt överallt. Vi har målat in några element i samma färg som väggarna, mest de som är av nyare modell. Äldre element som det här framhäver jag gärna.

annacate-julgran

I går på luciakvällen fick julgranen komma in, till barnens stora förtjusning. Jag gissar att den inte riktigt är färdigpyntad ännu. Det första vår treåring sa när hon vaknade i morse var att hon ville pynta granen. I hennes ögon är det nog något man gör lite då och då, som att måla eller bygga med lego. Så härligt att se hennes upprymdhet, så gärna för mig. Nu tar vi fredag till doften av gran och med toner av Håkans nya skiva i bakgrunden. Önskar dig en fin <3

Comments

Leave a comment