Image thumbnail

Blog

De små detaljerna

De morgnar jag inte behöver åka iväg eller har en tid att passa, utan kan jobba hemifrån mesta delen av dagen, det är min bästa tid… de lugna morgnarna hemma i köket.

På mina morgonpromenader brukar jag alltid plocka med mig något fint in från naturen. Vass finns det gott om här ute på ön och de står sig bra alla årstider. Nu på vintern får de stå inne utan vatten och torka ut ännu mer. Jag älskar den där höga vasen och dess strama ståtliga form. Vassen gör sig väldigt fin i just den.

Jag har bytt ut de juliga gran och tallkvistarna här hemma och förra helgen knipsade jag av en kvist från ett av träden i trädgården. Här om dagen såg jag att den började knoppa och små gröna blad kikade fram. Helt plötsligt kändes våren mycket närmare. Jag hörde till och med fågelsång i morse på min promenad till förskolan.

När vi påbörjade vår köksrenovering för lite mer än ett år sen var bland det första vi gjorde att knacka fram tegelväggen vid murstocken. Vi hade inte mindre än två stora tegelväggar i vår förra lägenhet så vi var båda säkra på att vi ville ta fram den när vi flyttade in här. Det är något med råa tegelväggar och hur den kan sätta känslan på ett helt rum.

Det är ett stort hack in i två av tegelbitarna och det är precis såna små detaljer som jag tycker så mycket om.

Den lilla kannan i mässing fyndade jag på en loppis innan jul och jag fastnade för det fina reliefmönstret och det kantiga handtaget.

Jag unnar mig sällan att köpa nya växter men här om dagen när jag hade ett ärende i stan gjorde jag faktiskt just det. Det är en Plectrantus, jag har faktiskt inte hört talas om den sorten innan. Är det någon annan som har det? Jag undrar varför den tappar så många blad. Är det någon som har tips på vad det kan bero på så får du gärna skriva en rad här. Varm kram så länge, snart är det helg!

 

Comments

 • Karin A

  Reply

  Så vackert Cattis! Ljuvligt med tegelväggen och de fina detaljerna. Blir sugen på att knacka fram tegelväggen i vårt hus med.

  Får växten tillräckligt med ljus? Annars för mycket eller för lite vatten.

  Ha en fin fredag!
  Kram Karin (@photographybykarina)

  januari 19, 2018
 • Sara

  Reply

  Så inspirerande bilder och vilket kök! Helt magiskt!

  Jag kan tänka mig att det har med ljuset att göra, om den står mörkt eller längre in i ett rum. Sen kan det bero på torr/varm inomhusluft med. Testa att ställa den i ett svalare ljust fönster! 🙂 Måste också som göteborgare passa på att fråga var du hittade den någonstans?

  januari 19, 2018
 • Veronica

  Reply

  Kan bara instämma när det kommer till tegelväggar. Superfint är det! Och var har du hittat din tjusiga redskapsstång i mässing? Har letat efter en tunnare variant nämligen, ofta har ju redskapsstänger så stora fästen.

  januari 19, 2018
 • Malin

  Reply

  Plectrantusen är egentligen en sommarväxt hos oss. Används ofta som grön växt i stora planteringar. Men visst kan den även finnas som krukväxt. Skulle prova att ha den lite svalare om möjligt. Trevlig helg!

  januari 19, 2018

Leave a comment