Image thumbnail

Blog

Dagarna med Lyckebo

annacate-windowpane

I dagarna två har vi kämpat mot mörkret, jag och Tove. Lyckebo heter Hannas fjärde tapetkollektion tillsammans med Midbec som vi har jobbat med de här dagarna. Jag tycker så mycket om namnet som får mig att tänka på där lyckan bor. En lite trolsk John Bauer värld med lite hitte på blommor, som Hanna själv uttryckte det när vi sist träffades.

annacate-lyckebothree-8

Novembers två mörkaste dagar lyckades vi nog pricka in. Vi sökte oss till de stora fönstrens hoppfulla dagsljus i den mån det gick. Den här gången fotade vi i en mysig lägenhet i Linnéstaden i Göteborg. De vackra innanfönstren och de djupa fönsterbrädorna var detaljer som jag fastnade lite extra för.

annacate-lyckebothree-4

I Lyckebo har Hanna lagt ner extra mycket tid till koloreringen och det är mycket varma, jordnära och dämpade toner – helt underbara! Jag har redan hittat min favorit, även om jag bara har sett en liten mobilbild på just den färgställningen än så länge. Jag kan avslöja att Dalarnas landskapsblomma ängsklockan finns med i mönstret. Älskar dess sprödhet och den ljuvliga lilla blålila klockan.

annacate-lyckebothree-6

Att göra miljöstylingar i ett riktigt hem är så roligt. Jag tycker om att blanda in personliga saker från de som bor där och väva in i berättelsen som jag har i mitt huvud.

annacate-lyckebothree-3

Varje liten sak känns genomtänkt i det här hemmet. Det syns att de som bor där själva jobbar med något kreativt

annacate-majorskan

Några av er kanske redan följer @hosmajorskan på Instagram? Annars är det ett varmt tips! Paret Karin och Magnus driver det tillsammans och bjuder på små glimtar från sitt fina hem, och en och annan bild på sin gulliga son som är 10 månader.

annacate-lyckebotwo

Precis som det är roligt att blanda in personliga saker från de som bor där, lika mycket tycker jag om att ha med något betydelsefullt från mig själv. Halsklädet är från min mammas Orsadräkt som jag lånade nu när vi var hemma i dalarna på höstlovet. Jag och Tove stod och beundrade de vackra broderierna i brandgult, rött och vitt, och den knypplade brungrå spetsen i nederkanten. Vilket otroligt handarbete. Fastän Orsadräkten varit en naturlig del av min uppväxt, som bars vid olika festliga högtider varje år, är det som om jag ser det med nya ögon i dag.

annacate-lyckebothree

Innan vi lämnade lägenheten blev jag tvungen att ta en bild på badrummet som jag föll pladask för. Lerputsade väggar i kombination med det mönstrade klinkergolvet. Som en egen liten trolsk värld!

Leave a comment