Image thumbnail

Blog

Casablanca Afternoon, Blomsterpill och Mönsterlek

annacate-skirtpenny-3

Hej, hoppas ni har haft en fin och stillsam helg. Här har vi inte fått jättemycket gjort. Välbehövligt att tillåta sig att bara vara emellanåt. Lite jobb har jag fått undan iallafall, även om jag försöker att inte jobba så mycket på helgerna. Innan jag blev egen jobbade jag både helger och högtider, i säkert 15 år. Så är det något jag uppskattar så är det att på fredag eftermiddag få ta helg. Men det är svårt det där att planera sin tid. Här kommer iallafall lite bilder från veckan som gick.

annacate-weekend-3

I torsdags trotsade jag regnrusket och åkte in till Göteborgs Auktionsverk där designduon Långelid/Von Brömssen hade lansering av sin första tapetkollektion. Tio mönster där två av mina favoriter är de som syns på bilden – Afternoon Casablanca och My Peony Garden. Tapetutställningen LvBvol1 pågår mellan den 15-28 mars på Göteborgs Auktionsverk, missa inte om du precis som jag älskar tapeter (i kombination med vackra antika möbler dessutom).

annacate-blogg-2

Casablanca Afternoon i den fina färgkombinationen lila och gul. Får lite art deco-vibbar… tänker mig ett övermöblerat bohemiskt rum i brittisk stil, med stora gröna växter/palmer, en mönstermix av textiler och blommiga fåtöljer ihop med den här tapeten.

annacate-weekend-4

En dag fick jag ett ryck och möblerade om i vardagsrummet. Soffan stod tidigare mot väggen och jag vill minnas att den hamnade där för att vår minsta var i en klätter och hopp-period. Nu när hon lugnat ner sig lite, iallafall har mer kroppskontroll, så tänkte jag att det är läge att sluta möblera längs väggarna.

annacate-weekends-4

I onsdags kväll tittade jag förbi keramiken och hämtade hem några nya alster som jag glaserat. Har svårt att hitta rätt i glasyrer, men fatet blev ändå ok. Är mer sugen på varma toner som brunt och beige just nu, men även gult, lila och rosa. Roligt att få prova sig fram lite.

annacate-weekends-3

I fredags var jag inne i stan på ett möte med Alva Linen på morgonen. Så tagen av deras driv och hur det kom sig att de startade upp varumärket från början. Efteråt stannade jag till hos Floramor och Krukatös för att låna hem ett par produkter som jag ska fota här hemma. Fick även med mig skira alldeles ljuvliga Fjärilsranunklar. Lampfoten i grön marmor fyndade jag på Majornas saker från Förr för ett par veckor sen. Försöker nu att hitta en fin lampskärm, men det var lättare sagt än gjort.

annacate-weekends-2

I går eftermiddag drog det in ett riktigt regnoväder och en vindstyrka som jag börjar vänja mig vid här ute. Efter en halvtimme ljusnade det och solen visade sig en kort stund innan eftermiddag blev till kväll.

annacate-blogg

På torsdag ser jag fram emot att få gå på kalas för att fira boken Hannas Blomsterpill & Mönsterlek. Tänker att blomsterpill är något jag kan pyssla med tillsammans med barnen nu till våren och sommaren. Får hoppas alla dessa blomsterfröer jag köpt på mig ger resultat bara.

Comments

  • Malin

    Reply

    Hei. Du har ett veldig inspirerende hjem. Vi holder på å pusse opp hjemme nå og ser etter et lavt skap/hyller som skal over nesten en hel vegg. Hvor er deres hyller fra? De hvite og trefargede som dere har plater i?
    Mvh Malin

    mars 21, 2019

Leave a comment