Image thumbnail

Blog

I början av juni

Första juniveckan började med möten inne i stan inför nästa veckas stylingjobb som just nu tar upp en stor del av mina tankar och energi. Till hösten kommer Hannas tredje tapetkollektion tillsammans med Midbec och på måndagen mötte jag upp Nina som är min kontakt där för att få de första färdiga tapetproverna i min hand. Jag är så exalterad över den här kollektionen och känner att det kan vara bland det bästa Hanna gjort hittills <3  I dag på eftermiddagen fick jag en stund för mig själv här hemma och började skriva ner lite egna tankar kring kollektionen. Något som känns väldigt fint är att inspirationen till tapetkollektionen delvis kommer från Dalarna den här gången. Det gyllene ljuset som sipprade in genom fönstren gjorde det svårt att inte låta bli att ta fram kameran.

Tidigare på dagen hjälptes jag och min man åt att bära upp linneskåpet som inhandlades på en av mina favoritloppisar för ett par månader sedan. Det har stått inne i vardagsrummet så länge att det liksom blivit en del av inredningen, det vill säga helt osynligt och bortglömt.

Så det var på tiden att det fick en plats som det förtjänar inne i sovrummet. Snart ska det fyllas upp med Pennys små kläder bland annat.

När resten av familjen kom hem från stranden ville hon stå där på sin vanliga plats vid diskbänken. Bilden av henne där fick mig att minnas den här stunden för nästan precis ett år sedan. Jag hade nyligen sagt upp mig från min fasta anställning och på darriga ben skulle jag ta min allra första annonsbild åt en kund.

Till kvällens middag ville jag knappt öppna den här fina konservburken med krossade tomater. Det får allt bli ett besök till Fratelli Gridelli imorgon och köpa matrekvisita till nästa veckas jobb.

Där under äppel – och plommonträden, det är nog allas favoritplats i trädgården. Här om dagen letade vi fram en bänk som min svärfar gjorde till oss när vi flyttade in i huset för två år sedan. Två träbockar och en grov planka i ek, så fin i all sin enkelhet.

Nu sitter jag här och lyssnar på aspens löv som prasslar i vinden, på småfåglarnas kvällstjatter och en och annan motorbåt som guppar fram i havets vågor där någonstans långt bort. Och tänk att det ändå bara är i början av juni.

Comments

  • Victora_Bara för att jag vill

    Reply

    Vilken fin vecka och helt underbara bilder!

    juni 6, 2018

Leave a comment