Image thumbnail

Blog

Blomsterrikt på punschverandan

Betalt samarbete med Design by Gunilla Lagerhem Ullberg

Punschverandan är det rum i huset som vi har haft svårast att inreda hittills, fastän det är den plats som vi tycker mest om att vara på. Tidigare hade vi en stor rottingsoffa här som har fått flytta ut på altanen nu på sommaren. Istället har vi gjort en liten matplats här inne, och jag tror faktiskt att det kommer att förbli så.

För sedan vi flyttade in i huset för två och ett halvt år sedan är det här vi suttit på våra fredagsmyskvällar – vår, sommar, vinter och höst. Oavsett årstid så älskar jag att sitta här och titta på det stora äppelträdet utanför fönstret och njuta av tystnaden.

I våras fick vi ett mail till Northern Sisters från systrarna Anja, Tone och Tilde som tagit över sin mammas företag när hon gick bort i cancer för två år sedan. Gunilla Lagerhem Ullberg var textil och chefsdesigner på Kasthall och visst syns det i hennes mönster att hon hade ett speciellt kärleksförhållande till blommor. Systrarna berättade att hon samlade på blommor från hela världen som hon sedan pressade och torkade, vilket har resulterat i en hel kollektion med prints som fått namnet Herbarium. Duken i grovt linnetyg är ett riktigt konstverk och finns i både ljus och mörk botten.

Historien de berättar är så fin och deras önskan om att låta sin mamma leva vidare genom sina blomsterrika mönster vill jag nu föra vidare till dig. Det senaste tillskottet i kollektionen är den här sommarkudden i gult, en kulör som har kommit att bli något av en favorit hos mig den här våren och sommaren.

Visst ger det en varm och ombonad känsla med dessa färgställningar och mönster. Det har varit så roligt att följa hur fint mina vänner och kollegor Nanna och Babes in Boyland har tolkat de här produkterna.

De senaste veckorna har de sammetslena kuddarna fått flytta runt här hemma, från tv-soffan, till barnens rum och ut i trädgården.

Om jag ska välja en favorit så blir det den kudden med brun botten som ligger överst. Jag märker hur jag drar mot varmare toner ju närmare hösten vi kommer. Ja jag vet att vi är mitt uppe i högsommar och semestertider, men jag kan inte låta bli att ändå längta lite efter hösten och dess klara och höga luft.

Men för att återgå till här och nu så är det ändå de här ljumma sommarkvällarna i trädgården som jag kommer att längta tillbaka till sen i höst.

 Jag brukar säga att när man tycker något är lite fult och skumt, då ska man börja rota där, där finns något spännande – Gunilla Lagerhem Ullberg <3

Hela texten finns att läsa här. 

Leave a comment