Image thumbnail

Blog

Augustikvällar och Lisas bukett

En kväll förra veckan landade jag vid det här dukade bordet hos Elin i hennes lilla stuga. Så härligt att få komma hemifrån en stund efter flera dagar med vabb. Elins vän Emelie var också med och vi pratade ikapp om hur sommaren hade varit, om allt från färgskalor på klädesplagg till hur vardagslivet ser ut i våra respektive familjer.

Fredagskvällar hemma hos oss brukar se ut på det här sättet. Plockmat med en blandning av något som alla tycker om. Min favorit är endiveblad fyllda med hackade oliver, tomat, chili, koriander och persilja.

Vissa helger är det okej att gå i pyjamas hela dagen. Sen vi flyttade från stan så känner jag inte samma behov av att boka upp mig och göra en massa grejer. Kanske just för att allt inte finns lika tillgängligt som innan. I slutändan mår jag som bäst av de planlösa helgerna hemma med de som betyder mest.

Buketten jag plockade med mig in nån gång där i slutet av förra veckan vissnade i takt med nätternas sporadiska sömn.

Men vad gör det när jag fick den här buketten av Lisa med blommor från hennes trädgård i Jönköping. Blev nästan lite gråtfärdig när jag fick se den för att den var så fin. Anledningen till vårt möte ska jag visa en annan dag. Men så länge kan jag tipsa om hennes Instagram som är så fantastiskt fin! Älskar hur hon jobbar med ljuset i sina foton.

I Måndags packade jag väskan för att resa upp på ett möte i Stockholm över dagen. Det är något med mörkblå väskor i skinn eller mocka som jag är väldigt förtjust i. Däremot är jag inte så blå av mig när det kommer till klädesplagg. Den här hösten vill jag klä mig i bruna, beiga, gula och röda nyanser… kanske rentav får bli ett helt eget inlägg om det.

Här om dagen hämtade vi hem bordet som jag förälskade mig i och skrev om här. Bordsskivan berättar många historier och jag undrar hur gammalt det egentligen är. Vi tycker iallafall om det väldigt mycket allihopa. Vid middagen i går sa min äldsta dotter att det kändes som vi satt hemma hos farmor och farfar. Ett bra betyg ändå. Jag känner redan att jag kommer sitta vid det här bordet ofta och länge, och lyssna på andras historier och berätta mina egna.

Comments

Leave a comment