Image thumbnail

Blog

Aprilväder och årets första fräknar

Utanför fönstren singlar det ner mjuka snöflingor av den sort som försvinner när de når marken. Typiskt aprilväder, med tanke på den senaste veckans blå solhimmel. I morse vinkade jag av min pappa nere vid färjeläget och som alltid får jag en klump i magen som är svår att göra sig av med. Emellanåt är det tungt att ha delar av sin familj 50 mil härifrån.

Vi fick några riktigt fina påskdagar tillsammans, trots att både influensan och vinterkräksjukan bestämde sig för att hälsa på samtidigt. Tack vare solskenet och vårvärmen så glömdes det ändå bort litegrann. Min påskbukett från Tant Blomma som jag skrev om i mitt senaste inlägg står sig ännu, även om de inte längre ser lika glada ut som på bilden ovan.

På påskafton kom barnens farmor och farfar på besök och det gömdes påskägg på lite olika ställen i trädgården. Det är första året som Penny är så pass stor att hon förstår vad det innebär med påskägg. Hon var helt klart väldigt entusiastisk! Tänk att om en månad eller så börjar allt grönska och trädgården dofta av både syrén och äppelblom <3 Känns lika overkligt varje år.

Någon gång där på natten blev jag sjuk och sov mig sen igenom hela påskdagen. När annandagen kom vaknade jag av solen tidigt på morgonen med en tacksam känsla inombords. Resten av dagen var vi utomhus och jag tror nog att det var den skönaste dagen hittills det här året.

Tillsammans promenerade vi in i skogen och genom fårhagen till en av de finaste platserna här på ön. Vinden var så pass stilla att det gick att ha picknick utan att allt blåste iväg, vilket hör vanligheten till annars.

Jag tror till och med att jag fick årets första fräknar den där eftermiddagen. Målbilden just nu är att om två månader ligger vi här på samma plats, och värmer oss på de solvarma klipporna efter ett dopp i det klarblå havet.

Leave a comment