Image thumbnail

Blog

Aftonland och tulpaner

Och så blev det februari till slut, årets kortaste månad. I postfacket fann jag ett paket från en barndomsvän, en försenad födelsedagspresent. Vackert och omsorgsfullt inslagen, precis så som hon är – vacker och omsorgsfull. Orden kommer alltid naturligt med henne och inget känns obekvämt att prata om. Sen är hon ju så bra med orden och jag är säker på att hon själv snart kommer få en bok utgiven i sitt namn. I dag är det faktiskt hennes födelsedag – så grattis på DIN dag kära vän!

I paketet låg den här boken av Therese Bohman och jag är så gott som säker på att jag kommer tycka om den. Det här året har jag lovat mig själv att läsa fler böcker. Förra året läste jag knappt en handfull, jag som alltid har identifierat mig som en läsande person. En gång i tiden hade jag planer på att bli bibliotekarie och påbörjade en utbildning i Borås, jobbade extra i en bokhandel och lärde känna flera fina personer.

Jag hoppas papegojtulpanerna som jag skrev om tidigare håller sig så här vackra, länge, länge…

Visst är det så att tulpanens tid är nu. Jag vill minnas att jag köpte med mig tulpaner hem lite då och då vid samma tid förra året. När de här tulpanerna har blommat över tänkte jag prova att gräva ner lökarna igen ute i trädgården och se om de tar sig till nästa år. Någon som har provat?

En kan tro att våra fönster är så där smutsiga (inte helt omöjligt) men det är faktiskt regn, blandat med snö i luften. Palettbladet fick jag som ett litet skott av Hanna för knappt ett år sen. Det växer som aldrig förr och jag tror nog att det är min allra finaste inomhusväxt ändå.

Comments

 • http://LisaMariesvarld.blogg.se

  Reply

  Åh, nu blev jag nyfiken på boken. Skriv gärna mer om den när du är färdig med den!

  februari 1, 2018
 • hampton sc

  Reply

  How nice that you wanted to be a librarian!
  I am and I combine my work in the library with the blog. It really is very inspiring to be surrounded by books
  Precious flowers of bulbs

  februari 2, 2018

Leave a comment