Image thumbnail

Blog

Om eftertanke, kreativitet och en dagräd – i samarbete med Ellos

artsandcraft

Den här helgen har jag uppskattat varenda liten sekund jag varit nära min familj och kramat dem extra hårt. Det känns svårt att ta in vad som hände i Stockholm den här fredagen och överallt läser eller hör jag om de som på ett eller annat sätt drabbades. Jag fick stänga av tvn där på lördagen för att ta en paus i alla nyhetsuppdateringar. Hade knappt tagit in den svåra bussolyckan som hände för en vecka sedan utanför Sveg. Livets skörhet.

Det känns lite märkligt att skriva ett inlägg om ett stylingjobb jag gjort för Ellos, men samtidigt var det skönt att få gå in i en kreativ bubbla en stund. Jag har själv tagit mig igenom en traumatisk upplevelse som drabbade mig för väldigt många år sedan nu, och det som räddade mig då var att få göra just något kreativt, som fick mig att släppa alla tankar och känslor en tid. Tänker att det är det som musik, kultur och kreativt skapande är till för, att vi behöver få fly iväg lite från verkligheten en stund.

I dag på förmiddagen tog jag mig ut på vår punschveranda som ska börja återställas nästa vecka, om allt vill sig väl. Den är inte riktigt isolerad så dörren hit ut har varit stängd den största delen av vintern.

artsandcraft3

Ellos kollektion Arts and Crafts, en serie handgjorda produkter av naturliga material, är deras bästa någonsin, om jag får säga det själv. Jag fastnade speciellt för den här korgen i jute och pläden i linne, som får mig att tänka på min ungdoms batikmönstrade tröjor.

artsandcraft2

Jag har redan fått frågan på Instagram var den här fina blomkrukan i cement kommer ifrån.

artsandcraft4

artsandcraft5

Lavendel är en av mina favoritdofter och jag tänkte prova torka några av mina lavendelblommor. Det här generösa fatet av sjögräs och pappersrep kommer jag att använda mycket i sommar och servera fika på.

dagbädd

Det ljusrosa kuddfodralet i sammet av ekologisk bomull finns även i gult, och jag har lite svårt att bestämma mig för vilken färg jag tycker är finast i slutändan.

artsandcraft6

När värmen kommer senare i vår tar jag med mig den här dagbädden ut till trädgården och ställer under äppelträdet när det står i blom. Tidigt den här morgonen väcktes jag av ett rejält åskoväder som drog in över Göteborg. Konstigt nog fick jag lite sommarkänslor där när det blixtrade som mest.

Hoppas nu ni får en bra start på den här påskveckan och var rädda om varandra <3

I samarbete med Ellos / Sponsored post

Comments

Leave a comment