Image thumbnail

Blog

Min lördag hemma hos Emma Solveigsdotter

emmathree

Jag lärde känna Emma för ett par år sen via en Instagramgrupp som startades upp i Göteborg. Vi har haft lite sporadisk kontakt sen dess, och det var först då vi båda köpte hus nästan precis samtidigt som vi började höras oftare och ge varandra tips och råd om diverse husrenovering. Nu har vi setts ett par gånger till och jag trivs så otroligt bra i Emmas varma och avslappnande sällskap.

emmatwo

emmafive

I lördags åkte jag hem till hennes hus som ligger relativt centralt i Göteborg och blev bjuden på brunch. Allt är så otroligt finstämt hemma hos Emma och hennes man. Huset var ordentligt nergånget då de köpte det, vilket är svårt att tänka sig när en ser det nu. Köket går i smaragdgrönt, bara det!

tegelDen råa tegelväggen i kombination med det smaragdgröna ger en skön bistrokänsla som känns väldigt osvensk.

emmasix

emma

Emma och hennes man hade precis kommit hem från en resa i Köpenhamn. Där besökte de bland annat en blomsteraffär som hade en massa fina och ovanliga blommor på snitt som hon hade köpt med sig hem. Överallt såg jag spår av dessa blommor som jag inte kommer ihåg namnen på nu. Men om jag minns rätt så heter iallafall de där fantastiska orangea på bordet Raketblomma.

emmaseven

emmaeight

Emma har ett väldigt inspirerande konto på Instagram som jag varmt kan rekommendera. Ett av mina favoritkonton sen en lång tid tillbaka, vackert och vilsamt för ögat.

emmanine

emmaten

Deras hall och trapphus kan vara bland de finaste jag sett och jag har lust att göra exakt likadant här hemma hos oss. Älskar kombinationen av de olika ljusa nyanserna tillsammans.

emmaeleven

emmatwelve

På övervåningen återkom den smaragdgröna färgen i badrummet och jag gissar att det är en favoritfärg hos de som bor i det här underbara hemmet.

Tack Emma för de fina samtalen den här dagen och för att du lät mig gå loss med kameran <3

Comments

 • Hanna Prosén

  Reply

  Vilka fina bilder och vilket fantastiskt hem! Vet du färgkoden på väggen i rummet med den orangea blomman och den runda spegeln? Tack på förhand!

  augusti 14, 2017
 • volang

  Reply

  Så himla fina du bilder av ett magiskt hem. Tack för att du delar med dig!<3

  augusti 14, 2017
 • sa-fint-jag-vill

  Reply

  Blir sugen på att åka hem till Emma tillsammans med dig! Bruncha tillsammans <3

  augusti 15, 2017
 • så modigt med ett grönt kök. Men jag förstår att hon valt det för det är SÅ snyggt!

  augusti 16, 2017
 • Elisabet

  Reply

  Vilka vackra bilder och vilket underbart kök! Har du/ni möjligtvis färgkoden för köksluckorna?

  september 21, 2017

Leave a comment