Image thumbnail

Blog

En julidag

julyday

julydaytwo

Semestern tog slut och min man började jobba igen den här veckan. Jag vaknade med en tomhet och känslan av en sommar som aldrig kom. Och ändå har inte ens juli passerat. Det här med semester har jag svårt att förhålla mig till som frilans. Det blir en del jobb inemellan och in på sena kvällar för att maxa tiden så mycket som möjligt med familjen.

Hursomhelst så sken solen i morse även om det blåste rejält ute. Jag invigde min nya mugg ute på verandan medan barnen tittade på sommarlovsmorgon i tv-rummet. Den kommer från Hay och jag hittade den hos Kvart Deco som jag besökte i lördags. Har nog fått lite dille på rosa just nu.

julydayfive

Joanna som driver Kvart lägger ut mycket av det hon stylar med till försäljning på kvartdeco_sale och där hittade jag det här sängbordet i rotting. Precis vad jag letat efter till vårt lilla sovrum istället för ett sängbord. julydaythree

Jag har läst alldeles för lite böcker det senaste, mycket på grund av att vår tvååring ligger emellan oss i sängen, så det går liksom inte att tända lampan. Men har faktiskt köpt en pytteliten sänglampa som går att fästa på boken, och nu har jag svårt att slita mig från Patti Smiths M Train. Jag älskar hur hon skriver och har varit fascinerad av Patti sen jag upptäckte henne i min pappas skivsamling för tjugo år sedan.

julydayseven

Annars då. Jo sista semesterveckan hyrde vi en byggställning och började grundmåla fasaden efter fönsterbytet på vårt hus. Det går långsamt…särskilt då det är så väderberoende och vi får turas om att måla. Jag målade verandadörren i den färg vi valt att ha runt fönsterspröjsen och alla ytterdörrar på huset. Så roligt att få måla upp färgen utomhus i dagsljus.

julydayeight

Målet är att hinna måla fasaden två gånger på punschverandan innan sommaren tar slut. Har inte hunnit grundmåla allt vi ska ännu.

julydaynine

Eller kanske hela det här partiet. Huset blir vitt, och den grågulgröna färgen, som dörren, runt fönsterspröjsen. Lekte med tanken att måla huset gammelrosa och fönsterspröjsen djupröda, men vågade inte av rädsla att tröttna. Kanske nästa hus, vi får se.

Önskar er en fortsatt fin julivecka.

Comments

 • Emma

  Reply

  Kommer att bli så fantastiskt fint med det vita och gammelgröna❤️

  juli 19, 2017
 • Ellen

  Reply

  Vart kommer den fantastiska krukan ifrån med det två bladen på?

  augusti 2, 2017

Leave a comment